Reisimessi korraldajad huvipuuduse üle ei kurda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Siiri Erala
Kui mõni aeg tagasi selgus, et tänavu jääb firmade huvipuuduse tõttu ära automess Motorex, siis täna alustanud reisimessi Tourest korraldajad eksponentide vähesuse üle ei kurda. Osalejaid on reisimessil kokku 343 ja esindatud 26 erinevat riiki.

«Nii kui eelmine mess lõppes, nii alustasime juba uue messi korraldamist ja juba suvel olime valmis. Tegime varakult eksponentidele ka sooduspakkumisi. Kui majandusolukord halvenes, siis hakkasime ka vaikselt muret tundma, aga väga muretsenud me ei ole,» rääkis messi korraldava Eesti Turismifirmade Liidu tegevdirektor Kersti Kont.

Ettevõtete kõrval on korraldajad messile meelitanud ka erinevate riikide turismiameteid, näiteks tutvustavad end Lõuna-Aafrika Vabariik, Vietnam, Tai ja Indoneesia, aga ka eestlastele tuttavamad paigad Türgi, Hispaania, Itaalia, Küpros, Kreeka, Portugal ja Egiptus. Kuna Eesti turg on väike, nõudis riikide esindajate messile kutsumine palju tööd. «Nad tulevad küll, aga see nõuab suurt veenmistööd ja teise osapoole huvi,» ütles Kont.

Külastajaid ootavad korraldajad tänavu vähemalt 20 000, mullu ulatus külastajate arv 23 000ni. «Praegu on inimeste huvi küll suur olnud. Helistatakse pea päev otsa,» oli Kont lootusrikas. Eesmärk, et messile koguneks võimalikult palju külastajaid, paistab välja ka piletite levitamise süsteemist – juba pikemat aega levib internetis link, millelt saab kutseid tasuta välja trükkida.

Messil käimiseks soovitab Kont külastajatel varuda vähemalt tund aega ja huvipakkuva eksponendi leidmiseks võtta abiks sissepääsu juures jagatavad voldikud, kus on olemas messiplaan ja osalejate nimekiri. Need, kel kindlat reisiplaani pole, saavad niisama ringi käia ja jälgida meelelahutusprogrammi. Näiteks esineb laupäeval kell 13.30 eksootiline Indoneesia tantsuansambel ja pühapäeval kell 11.30 saab suurelt ekraanilt vaadata videosalvestust Tartu maratoni stardist ja finiši otseülekannet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles