Kalevi šokolaad sulab nüüd suus paremini

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev avas täna pidulikult uue šokolaadiköögi, mille 3 miljonit eurot maksnud seadmed pärinevad Šveitsist ja mis võimaldab valmistada eriti peene konsistentsiga suussulavat šokolaadi nii siinse turu kui ekspordi jaoks.


Kalevi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul valmistati kõnealust projekti ette eelmise aasta algusest. Tulemusena vahetus šokolaadiköögis ehk paigas, kus valmib vedel šokolaadimass, kogu sisseseade maailmatasemel Šveitsi päritolu seadmete vastu.

See võimaldab toota šokolaadi, mis ei jää milleski alla maailma parimate magusatootjate omale. See omakorda avab aga Kalevile uusi uksi ekspordi alal. Esimesed autod Pandale mõeldud šokolaadimassiga on juba Soome poole teele läinud. Ettevõtteid, kes on valmis väärt kraami ostma, on teisteski riikides.

Kaare sõnul pole nii suurt investeeringut tehtud viimastel aastatel üheski teises Euroopa magusavabrikus. Eesti ettevõttele on see viimase kuue aasta suurim investeering, mis ei jää aga kindlasti viimaseks, kinnitas Kaare.

«Uus tehnoloogia peenestab šokolaadimassi senisest palju peenemaks ja ühtlasemaks ning seetõttu sulabki maius keele peal paremini,» selgitas Kalevi peatehnoloog Eha Paroll.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles uue šokolaadiköögi avamisel, et teeb poliitilise avalduse. Ta ütles: «Olin, olen ja kavatsen jääda elu lõpuni Kalevi kommide patrioodiks.»

Kalevi nõukogu esimees, norrakas Rabbe Wikström ütles, et šokolaad on inimestele väga tähtis, kuna teeb nad õnnelikuks. Ta lisas, et Kalevis on Orkla kontsernis oldud pea kahe aasta jooksul palju paremuse poole muuutunud ja see tendents jätkub.

Nii Kaare kui Wikström kinnitasid, et Kalevi oma maitse säilib ka edaspidi ja retsepte ei muudeta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles