Seitse võimalust, mida teha koos lastega Riias

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskassi seikluspark Riias.
Metskassi seikluspark Riias. Foto: Tarbija24

Kevade ja soojade ilmade saabumisega seisavad paljud Eesti pered taas küsimuse ees, kuidas üheskoos nädalavahetust põnevamaks ja vaheldusrikkamaks muuta. Läti pealinn Riia pakub selleks mitmeid vahvaid võimalusi.


1. Metsapargi (Mežaparks) külastus. Istu Radio tänaval retrotrammi peale ja sõida Metsaparki, kus lisaks jalutuskäigule mändide vahel on võimalik testida oma julgust Metskassi seikluspargis. Metsapargis asub ka Riia loomaaed, kus iga päev kell 11.30 – 14.15 on külastajatel võimalus loomi oma käega toita.

2. Laevaretk Riia kanalil. Riia Stockmanni tagant väljuvad jõelaevad sõidavad seitsmel erineval marsruudil ning võimaldavad avastada Riia linna mitmekülgsust – kiigata ajaloolise Keskturu piirkonda, tutvuda Kipsala saarekese hurmava puitarhitektuuriga, külastada sadade laevade ja paatide koduks olevat sadamaala ja palju muud. Võid igal ajal mõnes peatuses huvipakkuvaga tutvumiseks maale astuda ja järgmise laevaga samast kohast retke jätkata.

3. Lido lõbustuspark. Sind ootavad batuudid, trampliinid, karussellid, laste autokool, katapult, 5D-atraktsioon ja palju muud põnevat, lisaks paljukiidetud kohalik Lido bistroo. Lõbustuspark loob kõik tingimused terve perega mõnusaks ajaveetmiseks.

4. Go Planet meelelahutuskeskus. Keskuse 15 000 ruutmeetriselt alalt leidub aktiivse ajaveetmise võimalusi igas vanuses külalistele. Koge F1 simulaatoris kiirust ja elevust vormelipiloodi silme läbi, proovi turvaliselt 11 meetri kõrgusest tornist kukkumist, külasta 4D kino, mängi mitmetasandilises labürindis lasermängu ning lõõgastu keskuse restoranis ja baarides.

5. Magus Laima-muuseum ehk «Šokolaadituba». Legendaarne Laima kommivabrik, kelle maitsvad tooted Eesti turulgi kohaliku Kalevi kandadele astuvad, ootab külalisi tutvuma ettevõtte ajalooga. Üks põnevamaid muuseumieksponaate on üle 100 aasta vanune ja mitte enam kuigi isuäratav šokolaadist nukk. Mõistagi saavad kõik külastajad muuseumis ka tänaste toodetega suu magusaks.

6. Baltimaade vanim loodusloomuuseum. Südalinnas asuvas muuseumis võib veeta tunnikese või terveid päevi, iga külastus pakub uusi avastusi. Inimese arengulugu, loomad, linnud ja putukad eri maailmajagudest, vulkaanipurske teke, taevakehadega tutvumine – need on vaid mõned näited elamustest, mida juba 1845. aastal asutatud muuseumi 183 000 eksponaati külastajatele pakuvad.

7. Päikesemuuseum. Ühe entusiasti päikesekujutiste armastusest on tänaseks sündinud ainulaadne muuseum, kus erinevatest maailma nurkadest on kokku kogutud üle neljasaja päikest kujutava sümboli, ornamendi, kunstitüki. Muuseumis toimuvad ka kunsti töötoad ja kõigil külalistel palutakse enne lahkumist joonistada külalisteseinale oma päike.

Põhjalikku teavet Riia vaatamisväärsuste ja sündmustekalendri kohta leiab veebilehelt liveriga.com, kus saab planeerida oma vaba aega, broneerida lennupileteid ja hotelle ja palju muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles