Elion tunnistab digiTV filmitutvustuste kehva kvaliteeti

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Elioni digiTV programmijuht Marko Levo ütles digiTV telekavade kehva kvaliteeti kommenteerides, et mitu aastat tagasi kasutusele võetud telekava on praegu vormiliselt ajale jalgu jäänud.


«Sisukirjeldus tuleb telekanalitelt ja meil ei ole luba seda puutuda ega toimetada. Meie asi on see vormiline pool ja kuidas me info välja toome. Ja siin tõepoolest ma julgen tuhka meie pähe raputada, et meile tuleb rohkem infot kui me välja anname,» ütles Levo.

Programmijuht lisas, et tegelikult saab Elion telekanalitelt filmide kohta rohkem infot, millega filmi iseloomustada, kui klient seda digiTV kavast näeb. Levo möönis, et segadust tekitavad nii samade nimedega filmid kui ka ühe filmi pealkirja erinevad ja ka halvad tõlkevariandid. «Et seda segadust ära hoida, siin on meie töö ka.»

«See seisab arenduse taga. Me ei saa seda infot automaatselt lisada, aga see on põhimõtteliselt asi, mida me saame tulevikus juurde lisada ja mille kallal me hakkame kohe tööd tegema,» lisas ta.

Sisututvustuse pealiskaudsuse ja lapsikuse kriitika kohta ütles Levo, et rääkides telekanali Silver esindajaga leiti põhjus, miks filmide sisututvustused niivõrd kehva kvaliteediga on.

«Praegu oli tõlkefirma võtnud lihtsalt IMDBst lühikirjeldusi. Ja IMDB eesmärk ongi anda kahe lausega kogu film edasi, hästi lihtsal kujul. Ka kanali esindajad otsivad nüüd võimalusi, et sisu oleks natukene informatiivsem ja sügavam, sest tegelikult tähemärkide arv meil piiratud ei ole,» ütles ta, et põhimõtteliselt võiks tutvustusse panna ka mitu lehekülge teksti.

Praegusel kujul kasutuses olev filmitutvustuse vorm on kasutuses juba Elioni digiTV esimene kliendikuva aegadest, mil graafika seadis palju piiranguid. «Meil on juba ammu uus kliendikuva väljas aga sisututvustus on jäänud vana kuva põhjale,» ütles Levo ning lisas, et sügiseks loodetakse filmitutvustused korda saada. Täpset tähtaega programmijuht veel lubada ei julgenud.

«Võtame saadud tagasisidet väga tõsiselt ja lubame omalt poolt tegeleda arendustega. Tulevikus lubame filme ja saateid puudutava info mitmekülgsemalt ja sisukamalt välja tuua,» lisas ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles