Tänasest saab taotleda eramajade rekonstrueerimise toetust

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramud Paldiskis.
Eramud Paldiskis. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kredex alustab täna, 30. aprillil eramajade rekonstrueerimistoetuse taotluste vastuvõtmist. Toetust saab taotleda väikeelamu rekonstrueerimiseks ja taastuvenergia seadmete kasutusele võtmiseks.


«Eramajade toetus on abiks eelkõige neile eramajaomanikele, kes on juba eelnevalt planeerinud oma kodu energiatõhususe ja sisekliima parandamist, toetus annab neile lisatõuke plaanid ja mõtted ka ellu viia,» ütles Kredexi hoonete energiatõhususe projektijuht Kalle Kuusk.

Toetust saab taotleda väikeelamu rekonstrueerimistöödeks, vajalike ehitustoodete- ja materjalide soetamiseks, projekteerimiseks, omanikujärelevalve teostamiseks ning taastuvenergia seadmete soetamiseks ja paigaldamiseks.

Taotleja väikeelamu peab olema kantud ehitisregistrisse ja alates 22.07 1995 väljastatud ehitusloa alusel ehitatud väikeelamule peab olema väljastatud kasutusluba. Kui taotleja väikeelamu on ehitatud varem ja ehitisregistris märgitud esmase kasutuselevõtu aasta seda tõendab, siis ei ole kasutusluba vaja.

Väikeelamuteks loetakse üksikelamuid, kaksikelamuid, ridaelamuid, kahe korteriga maju ja suvilaid või aiamaju, mis on kasutusel vähemalt neli kuud aastas.

Taotlus tuleb esitada enne töödega alustamist. Toetuse väljamaksmiseks peab taotleja olema renoveerimistööd lõpetanud ja/või taastuvenergiaseadmed soetanud ja paigaldanud ning arved omafinantseeringu ulatuses tasunud.

Toetuse tingimused on kehtestatud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega Väikeelamute rekonstrueerimise toetus, mille Kredex soovitab toetusest huvitatutel kindlasti põhjalikult tutvuda.

Vaata väikeelamute renoveerimistoetuse kohta täpsemalt Kredexi veebilehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles