Mai lõpust muutuvad reisirongide sõiduplaanid

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Maikuu viimasel pühapäeval, 27. mail rakendub uus Edelaraudtee reisirongide sõiduplaan. Ka lüheneb kümne minuti võrra Tallinna-Tartu kiirrongide sõiduaeg.


«Ümberkorraldused tulenevad eeskätt aasta jooksul toimunud sõidukiiruste muudatustest raudteel. Näiteks Tallinna-Tartu kiirrongide sõiduaeg lüheneb kümne minuti võrra, kestes nüüdsest kaks tundi ja kümme minutit. Mõne nihutuse on kaasa toonud ka vajadus muuta mõne teise rongi sõidugraafikut,» rääkis Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd.

Uue sõidugraafiku rakendumisega samal ajal avatakse Tallinna-Tartu liinil uuendatud Kärkna peatus ning Tallinna ja Narva vahel suletakse tagasihoidlikku kasutust leidnud Auvere ja Soldina peatused.

Edelaraudtee esindaja tuletab meelde, et uues sõiduplaanis võib suvel ette tulla erakorralisi muudatusi, sest kogu raudtee on läbimas kapitaalremonti. «Kuigi remonditööde põhiraskus on kandumas Tallinnast lääne poole, mõjutab Edelaraudtee rongide sõiduplaane Balti jaama teede ja ooteplatvormide renoveerimine.»

«Olukorras, kus reisirongide peamises liiklussõlmes on mõni tee remondiks suletud, pole alati võimalik säilitada reisirongide põhiplaani järgset liikumiskorda. Koostöös Eesti Raudteega püüame hoida muudatused reisijate jaoks minimaalsed,» selgitas Oherd.

Uus sõiduplaan on üleval Edelaraudtee kodulehel. Alates maikuu viimasest täisnädalast võib jaamakassadest ja rongidest saada ka tasuta sõiduplaanivoldikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles