Ida-Virumaa ajalehes ilmus keelatud püramiidskeemi reklaam

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaa ajalehes ilmunud reklaam.
Ida-Virumaa ajalehes ilmunud reklaam. Foto: Dzd.ee lugeja

Ühes Ida-Virumaa ajalehes avaldati Sergei Mavrodi püramiidskeemi reklaam, mille avaldamine on keelatud

Tarbijakaitseameti pressiesindaja Hanna Turetski sõnul on püramiidskeem, kus tarbija tasub võimaluse eest saada hüvitist peamiselt teiste võimalike tarbijate süsteemi kaasamisest, mitte kaupade või teenuste müügist või tarbimisest, seaduse kohaselt eksitav ja keelatud müügivõte, kirjutab portaal DzD.ee.  Nii on Sergei Mavrodi reklaam tarbijahuve kahjustav.

Turetski sõnul on tarbijakaitseamet korduvalt juhtinud tähelepanu nendele riskidele, mis kaasnevad sellises skeemis osalemisel. Korteriühistutele, kohalikele omavalitsustele ja meediaväljaannetele, sh ka venekeelsetele, saadeti hoiatused mitte avaldada Mavrodi reklaame ja üleskutseid. Amet tuletab meelde, et selliste reklaamide avaldamine on seadusevastane.

Selle konkreetse reklaami asjus on amet juba pöördunud väljaande poole ning algatanud menetluse. Varem on tarbijakaitseamet teinud ettekirjutuse analoogses asjas, kuid teistele ettevõtetele (OÜ Deksim Trade ja Outdoor Media OÜ). Tarbijakaitseameti poole pole keegi seni MMM püramiidskeemi asjus pöördunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles