Heldur Meerits: laristamine ei tähenda sisukat elu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Et elust rõõmu tunda, ei pea tingimata palju kulutama, kuid mõnikord aitab raha uute elamuste ja kogemusteni kiiremini jõuda, ütleb Eesti Investorite Liidu juhatuse liige ja Hansapanga asutaja Heldur Meerits.



Meeritsa sõnul tuleb raha mõõdukalt kulutada ja pöörane laristamine ei tähenda sisukat elu, selgub ajakirjas Saldo avaldatud intervjuust.

Küsimusele, kas ja kuhu hetkel investeerida, vastas Meerits, et universaalseid soovitusi pole olemas, kuid enne investeerimisotsust peab inimene teadma, milline on investeerimisperiood ja kui suurt riski ta julgeb võtta, siis on proffidel lihtne nõu anda.

Ka Meerits ise eelistab investeerimisel kasutada professionaalide abi, kas fondide või varahaldusfirmade kaudu, kuna üksikute aktsiate jälgimine on tema sõnul väga töömahukas ja keeruline tegevus.

Lisaks märkis Meerits intervjuus, et rahast enesest pole suurt midagi huvitavat rääkida, küll aga on huvitav, mida raha inimestega teeb - nii tõi ta näite lotovõitjast, kes võib laenude kustutamise ja investeerimise asemel hoopis kõik ära raisata, ning tõdes, et ka raha nõuab enesedistsipliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles