Arvelaua kasutamine võib saada maapoele saatuslikuks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvelaud on tänapäeval muutunud harulduseks.
Arvelaud on tänapäeval muutunud harulduseks. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tarbijakaitseamet tegi Raplamaal Vahastu külas asuvale poele ettekirjutuse, kuna seal pole elektroonilist kassaaparaati ja selle asemel on kasutusel arvelaud.

Raplamaa Vahastu Tuule Äri poeletil laiutav puunuppudega arvelaud on tänapäeval juba haruldus, ometi on just see tööriist koos kalkulaatoriga praegu maapoekese ainsad arvestusvahendid, kirjutab Rapla Sõnumid. Poes oli mõni aeg tagasi kasutusel ka kassaaparaat, aga selle lõhkusid ära aastajagu tagasi poodi sisse murdnud vargad.


Nädalapäevad tagasi Vahastu poes kontrollkäigul olnud Tarbijakaitseamet sellise töökorraldusega päri ei olnud ja nõudis kaupluse omanikelt kassaaparaadi ja elektronkaalu soetamist.

Hiljuti oma viieteistkümnendat sünnipäeva pidanud Tuule Ärile käib selline väljaminek müüja Ene Liivari sõnul ilmselgelt üle jõu. Pahatihti on metsade ja rabade vahel asuvas kaupluses ka elektrikatkestused, mistõttu elektrilist kassaaparaati pole võimalik alati kasutadagi. Liivar sõnas, et selle kuu alguses arutatakse poeomanikega läbi, kas Tarbijakaitseameti ettekirjutusi on võimalik täita või ootab poodi ees sulgemine.

Piirkonna ainsa kaupluse kinnipanek oleks aga kohalikele elanikele raskeks hoobiks, sest lähim pood asub viieteist kilomeetri kaugusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles