Amet: maapoodi koheldi tõsistest rikkumistest hoolimata leebelt

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseamet.
Tarbijakaitseamet. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tarbijakaitseameti kinnitusel ei ole nad Raplamaal Vahastus tegutsenud väikepoele Tuule Äri ettekirjutust teinud ja hoolimata mitmetest tõsistest rikkumistest koheldi poodi hoopis leebemalt.

«Esiteks oli kaal viimati taadeldud 1995. aastal. Selle rikkumise puhul ei ole probleem pelgalt taatluskleebises, vaid taatlemata kaalu puhul ei ole tagatud tarbijatele müüdavate kaubakoguste korrektsus,» ütles tarbijakaitseameti pressiesindaja Siiri Erala.

Teiseks müüdi poes alkoholi ilma, et seda oleks fikseeritud kassasüsteemis. «See on lubamatu, kuna nii ei ole tagatud Eestis kehtivatest alkoholimüügipiirangutest kinnipidamine,» selgitas Erala. Lisaks ei olnud tagatisrahaga kaubal hinnateave korrektne ning kaupluse kohta polnud avaldatud kohustuslikke andmeid.

Erala sõnul on amet sarnaste rikkumiste puhul tavaliselt kohe algatanud väärteomenetluse. Ainuüksi alkoholiseaduse rikkumise eest on võimalik teha trahv summas kuni 2000 eurot.

«Tuule Äri kontrollinud inspektor adus siiski, et sellise trahvisumma tasumine ning kaalu ja kassaaparaadi soetamine ei ole kauplejale jõukohane. Seetõttu algatati väärteomenetluse asemel haldusmenetlus ehk kauplejale anti võimalus puudused ilma rahatrahvita kõrvaldada,» selgitas pressiesindaja.

Samuti ei ole kauplusele praegu veel tehtud ettekirjutust, vaid antud võimalus esitada asja kohta omapoolsed selgitused ja puudused vabatahtlikult kõrvaldada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles