Emadepäeval algab botaanikaaias suur tulbifestival

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbid.
Tulbid. Foto: Karen Ojaperv

Emadepäeval. 13. mail avatakse Tallinna botaanikaaias suur tulbifestival, mille jooksul saab täpsemalt teada nii tulpide istutamisest ja kasvatamisest kui ka uurida läbi mikroskoobi erinevaid taimi ja meisterdada kangast lilli.


Sügisel istutati botaanikaaeda umbes 55 000 tulpi 55 erinevast sordist. Lisaks tulpidele pandi kasvama ka teisi kevadlilli: nartsisse, hüatsinte, krookuseid jne.

Loengu tulpide istutamisest ja kasvatamisest peab Hollandi tulbispetsialist Frank Timmerman, kes toob näiteid varasemalt korraldatud festivalidelt nii Araabia Ühendemiraatides, USA-s, Kanadas kui ka Hollandis.

Festivali kava

13. mail kell 13.00 avatakse festival: konverentsisaalis toimub Frank Timmermani ülevaatlik loeng tulpide kasvatamisest. Huvilised saavad botaanikaaia metoodikutega mikroskoopidest erinevaid taimi uurida. Lisaks toimub töötuba, kus valmistatakse paberist ja kangast lilli ning kinkekotte ja meisterdatakse kaarte emadele. Emadepäeval kehtib peredele soodustus, perepilet maksab tol päeval kolm eurot.

15.-20. maini: kooliõpilaste poolt taimepottidesse istutatud tulpide näitus Palmimajas.

17.-20. maini: Eesti tuntuima tulbikasvataja Arvi Paali tulbinäitus Palmimajas.

20. mail: parimate kooliõpilaste ja Tubifestivali fotokonkurssi autasustamine Palmimajas.
Kõikidel külastajatel on lubatud siseneda tulbipeenardesse pildistamiseks, kasutades selleks ettenähtud kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles