Kersti Kraas: ettevõtjale peaks jääma võimalus töö ajal tööd teha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjad peavad palju pabereid läbi lugema.
Ettevõtjad peavad palju pabereid läbi lugema. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) tegevjuht Kersti Kraas ütles töötervishoiu ja tööohutuse seaduse ajakohastamise ümarlaual, et muudatused ei tohiks ettevõtjate halduskoormust tõsta.
 


EVEA juht tundis muret väikeettevõtjate niigi suure halduskoormuse pärast, mis sunnib üha uusi aruandeid esitama. Ta tuletas meelde, et ettevõtjate hulgas on ka füüsilisest isikust ettevõtjad ja ühe-kahe töötajaga firmasid, mis tegutsevad väga erinevates valdkondades. Seadus kehtib aga kõigile ühtviisi.

Ta lisas, et kõnealuse seaduse puhul on keeruline, et iga seadusepunkti reguleerib omakorda määrus. Selleks et saada tervikpilti, tuleb teha väga suur töö. Seaduse kohaselt on tööandjal rohkelt kohustusi, kuid väga vähe õigusi, mis tähendab, et asi pole tasakaalus.

Seadus paneb ettevõtjale ka rahalised kohustused. «Kui tegu on väikese ettevõttega, tuleb olla äärmiselt produktiivne, et kanda vastutust töökeskkonna eest. Väikeettevõtjale võib see üle jõu käia,» tõdes Kraas.

Ta lisas, et saab ettevõtjana iga päev kurje kirju agarailt koolitajailt, kes ähvardavad, et kui üht või teist tasulist kursust ei võta, võib tulla pahandusi tööinspektsiooniga. Kohal olnud inspektsiooni esindajad pidasid seda lubamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles