Uued tooded: vein uudses pakendis ja Angry Birds kommid

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus veinipakk.
Uus veinipakk. Foto: arhiiv

Altia Eesti tõi turule veini uues keskkonnasäästlikus pouch-pakendis, Fazer aga tuntud arvutimängust Angry Birds inspireeritud kummikommid.


Vein sai keskkonnasõbraliku pakendi

Eesti suuruselt teine alkoholitootja ja maaletooja Altia Eesti tõi turule Chill Out Chenin Blanc veini uues 1,5-liitrises pouch-pakendis, mille utiliseerimisel eraldub 60 protsenti vähem süsihappegaasi ja tekib 90 protsenti vähem jäätmeid võrreldes klaaspudelitega.

Veinikott ehk pouch-pakend lansseeriti Soomes 2008. aasta lõpus ja nõudlus selle järgi kasvab aastast aastasse - mullu müüdi 192 000 liitrit Chill Out valget veini just selles pakendis. Uuenduslik pakend kogub populaarsust ka Inglismaal ja mujal Euroopas.

Altia Eesti müügidirektori Kerli Tamme sõnul on nüüdisaegne pouch-pakend keskkonnasäästlik ja tarbijasõbralik ning hästi suvehooaja sisseõnnistamiseks: «Selle asemel, et viia kevadisele piknikule või suvisele grillipeole kaks klaaspudelit, on palju mugavam võtta kerge pouch. Uues pakendis vein läheb pudeliga võrreldes kiiremini külmaks ja säilib ka külmikus kauem värskena.»

Müügile tulid Fazeri uued Angry Birds kommid

Kommide maitse ja kuju on töötatud välja vastavalt populaarsest arvutimängust tuntud maailmale ja tegelastele.

Eesti erinevate kauplusekettide riiulitele jõudnud kommid on Fazer Eesti juhatuse esimehe Kristjan Kongo sõnul Fazeri ja Anrgy Birdsi arvutimängu tootva Rovio Entertainment vahel sõlmitud koostöölepingu esimene käe ja hambaga katsutav tulemus.

Kongo selgitas, et Fazeri eesmärgiks oli jõuda Angry Birds kommide maitsebuketiga võimalikult lähedale mängust tuttavale maailmale ja tegelaste iseloomule. «Need värvikad ja pikantsed linnud maitsevad nüüd nagu maasikas, laim, apelsin, metsamarjad ja koola koos värske sidrunitäidisega.

Sead on õuna- ja pirnimaitselised. Suhkruga kaetud munad peidavad endas pehmet karamellisegu, kusjuures ehitusplokid on sidruni, granadilli ja ananassi maitsega.»

Fazeri Angry Birds’i kommid on pakitud kahte pakendisse: üks lindude ja teine sigade oma. Nagu mänguski, on sead varastanud lindude munad ja peitnud need peitnud oma kommikotti ehitusplokkide vahele. Kommides kasutatakse ainult looduslikke maitse- ja lõhnaaineid ning pakendi suurus on 150 grammi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles