Maxima võttis kassas toote eest topelthinna

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima pood.
Maxima pood. Foto: Sille Annuk

520-kroonise ostukorvi eest küsiti esmaspäeval Saue Maxima kaupluses 45 krooni rohkem, 67-kroonisele saalihinnale lisandus kassas 22 krooni, 10-kroonised pliiatsid kallinesid aga teel saalist kassasse koguni poole võrra.



Näiteks olid kausid, mida müügisaalis pakuti 9 krooni ja 90 sendi eest, kassas viis krooni kallimad; viinamarjad maksid 20,90 asemel 36,90 ning küpsetuskile eest, mis kandis hinnasilti 7,90, küsiti 14,90, kirjutas

Maaleht

.

Täiesti selgusetuks jäi viltpliiatsite tegelik maksumus, sest pakendi ühel pool oli punane hinnasilt 10,90, teisel pool tootjahind 14,90, kuid kassas arvestati nende maksumuseks 22,90.

Miks nii oli ja kuidas saavad asjade hinnad kassas võrreldes müügisaaliga erineda, seda ostjaile täpsemalt ei selgitatud, kuid Maxima Eesti OÜ kommunikatsioonijuht Tambet Asi arvas, et küllap oli tegu ühekordse inimliku eksituse või lihtsalt valestimõistmisega ning vabandas ostja ees, avaldades lootust, et olukord saab lahendatud.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna peaspetsialist Kadri Kauksi ütles, et konkreetselt Maxima poode on tarbijakaitseamet 2009. aastal kontrollinud 40 korda ning selle ajaga on vormistatud 11 väärtegu, kus probleemideks olid nii nõuetele mittevastav märgistus kui ka hinnaerinevused saalis ning kassas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles