Varsti saab Tallinnast Peterburisse rongiga

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva rong saabub Balti jaama.
Moskva rong saabub Balti jaama. Foto: Peeter Langovits

Rahvusvahelist reisijatevedu korraldav Go Rail avab 27. mail Tallinna-Peterburi rongiliini. Piletite müük rongile on juba alanud.


Go Raili juhi Alar Pinseli sõnul näitavad analüüsid, et Peterburi rongiliini avamine võiks olla rahaliselt tasuv, lisaks on raudteeühendusel tähtis sotsiaal-majanduslik aspekt.

«Peterburi on suurlinn, mis on tõusnud mitte ainult oluliseks majandus- vaid ka kultuurielu keskuseks ning kasvav huvi reisimise vastu Tallinna ja Peterburi vahel näitab juba pikemat aega kasvutrendi. Seetõttu otsustasime rongiliini üle nelja aasta taas avada rahuldamaks nii Eesti kui Venemaa kodanike vastastikuseid reisisoove,» rääkis Pinsel.

Go Raili Tallinna-Peterburi rong hakkab mõlemal suunal sõitma kord päevas. Tallinnast Balti jaamast saab reis alguse iga päev kell 7.03 ning Peterburi Vitebski jaamast kohaliku aja järgi kell 17.32. Orienteeruv sõiduaeg on 7 tundi.

Go Rail hakkab reisijatevedu Tallinna-Peterburi liinil korraldama diiselrongiga, mille koosseisu kuuluvad esimese ja teise mugavusklassi vagunid. Rong on varustatud internetiühenduse- ja baarivaguniga. Veerem võtab pardale kuni 204 inimest.

Ühe suuna pileti hinnad Tallinna-Peterburi liinil algavad 25 eurost. Pileteid on võimalik osta Balti jaama piletikassadest ning suurematest reisibüroodest. Viisade vormistamine on eraldi tasu eest.

Rahvusvahelist rongiliiklust korraldav AS Go Rail opereerib reisijatevedu Tallinna-Moskva ja alates 27. maist 2012 Tallinna-Peterburi liinil. Ettevõte kuulub kontserni Go Group, mille tegevuse neli põhivaldkonda on rahvusvaheline rongi- ja bussiliiklus, reisikorraldus ning hotellimajandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles