Haigekassa nõukogu meedikute palgatõusu otsust ei teinud

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Haigekasssa nõukogu täna kauaoodatud otsust meditsiinitöötjate palkade tõstmiseks ei teinud, lubades sellesisulise juhatuse ettepaneku juurde tagasi tulla septembris.


Haigekassa juhatus esitas nõukogule järgneva nelja aasta kulude ja nende katteallikate planeerimise põhimõtted ja tegi ettepaneku suurendada ka tervishoiuteenuste hinnas meditsiinitöötajate palka. Samuti tehti ettepanek parandada tervishoiuteenuste kättesaadavust nii esmatasandis, eriarstiabis kui hooldusravis.

Haigekassa nõukogu esimees, sotsiaalminister Hanno Pevkuri kommentaar nõukogu otsusele oli: «Täpsem arutelu meditsiinitöötajate palkade ja teenuste mahtude suurenemise üle toimub septembris, kui on selgunud maksulaekumise täpsemad prognoosid. Nõukogu oli aga ühisel seisukohal, et tervishoiutöötajate palgad peavad tõusma mitu aastat järjest ning selge arusaamine oli, et tõus peab olema järgmise kolme aasta jooksul kokku vähemalt 10 protsenti.»

Nõukogu tutvus haigekassa 2012. aasta I kvartali aruandega ja arutas rahandusministeeriumi kevadise majandusprognoosi alusel koostatud ravikindlustuse eelarve nelja aasta kulude ja nende katteallikate planeerimise põhimõtteid.

Käesoleva aasta I kvartalis laekus tulu eelarves planeeritud mahus. Haigekassa kulud kasvasid võrreldes eelmise aastaga 9 protsenti ehk 17 miljonit eurot. Perearstiabis on lisaks baasrahale ja kaugusetasule oluliselt kasvanud uuringuteks kuluv summa, hooldusravis kasutatakse üha aktiivsemalt koduõendusteenust.

Eriarstiabi teenuseid kasutas I kvartali jooksul üle 400 000 inimese, seda on mullusega võrreldes üks protsent rohkem. Soodusravimite hüvitamiseks on haigekassal kulunud 13 protsenti enam kui 2011. aasta I kvartalis, samas väheneb endiselt inimeste omaosalus ravimite ostmisel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles