Gripihooaeg sai läbi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigestumisi on nüüd vähe.
Haigestumisi on nüüd vähe. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eelmisel nädalal (14-20.mai) jätkus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste ja grippi haigestumuse langus, arstide poole pöördus 2263 inimest, kellest rohkem kui pooled olid lapsed.


Grippi ja gripilaadsetesse viirusnakkustesse haigestunute arv vähenes vastavalt 48 ja 35 protsendi võrra. Grippi haigestumuse intensiivsus oli madal, registreeriti üksikuid haigusjuhte.

Laboratoorselt kinnitati eelmisel nädalal viis gripiviirust, neist neli A ja üks B. Lisaks kinnitati üksikuid paragripi- adeno- ja RS-viiruste proove. Domineeriva viiruse määramiseks oli positiivsete proovide arv liiga madal.

Kuna gripihooaja võib selle nädalaga lõppenuks lugeda, siis lõpetab terviseamet ka iganädalaste ülevaadete tegemise.

Gripihooaja algusest on laboratoorselt kinnitatud grippi 452 korral, neist 415 korral oli tegu A-gripi ja 37 korral B-gripi juhuga. Alatüpeeriti 143 A-gripiviirust, need kõik olid A gripiviiruse alatüübid (H3N2).

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel on grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tendents sarnane kõigis Euroopa riikides. Kõik riigid hindavad grippi haigestumise intensiivsust madalaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles