Enamik inimesi arvab, et teised joovad üleliia

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Konjunktuuriinstituudi täna avalikustatud uuring näitas, et enesekriitikaga pole meie inimestel kõik korras - enamus küsitletuist leidis, et teised joovad liiga palju, nemad ise aga parajalt.


Ehkki pooled küsitlusele vastanutest leidsid, et meil juuakse palju ja 25 protsenti, et liiga palju, siis ainult 2 protsenti vastas, et nemad ise joovad liiga palju, 29 protsenti pidas oma alkoholi tarvitamist mõõdukaks ja 56 protsenti arvas, et joob vähe. Karsklasi oli 13 protsenti.

Konjunktuuriinstituudi uuringu järgi leiab 81 protsenti Eesti elanikest, et alkoholi tarbimist tuleb piirata, 15 protsenti ei osanud sellele küsimusele vastata ja vaid 4 protsenti arvas, et selleks pole vajadust.

Konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu sõnul näitavad need arvud, et konsensus selles küsimuse on ühiskonnas olemas ja riigikogule on antud roheline tee joomise piiramiseks. Teine asi on, kuidas seda teha. Palju loodetakse Venemaal planeeritavast aktsiisitõusust, mis peaks üle piiri Eestisse tulevat salaviina kogust vähendama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles