Ehitajad alustasid koostööd tööinspektsiooniga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustel juhtub palju õnnetusi.
Ehitustel juhtub palju õnnetusi. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Tundes muret tööohutuse olukorra ja tööõnnetuste sagenemise pärast ehitussektoris allkirjastasid tööinspektsioon, kaubandus-tööstuskoda ja YIT Ehitus kolmepoolse kokkuleppe töökeskkonna ja tööohutusega seotud õppefilmide valmistamiseks.


Õppefilmide sisu ja probleemistiku kajastamine jääb tööinspektsiooni osaks, materiaalse külje eest kannab hoolt YIT Ehitus, kes esitas üleskutse, et firma juubelil võiksid külalised sünnipäevakinkide asemel panustada hoopis tööohutusalaste filmiklippide loomisse.

Kõik allakirjutanud soovivad anda oma panuse tööõnnetuste ennetamiseks ja töötajate sisukaks väljaõppeks Eesti ehitussektoris ning näevad tööohutusteemaliste õppefilmide loomist ühe võimalusena nii tööõnnetuste vähendamisel kui töökeskkonna parandamisel.

Lepingule kirjutasid alla YIT Ehituse juhatuse esimees Margus Põim, tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Herko Sunts ja kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts.

Filmiklippide tootmisega tehakse algust juba juunis ja allakirjutanud on üsna kindlad, et juba õige pea jõuavad esimesed õppefilmid ka vaatajate ja abivajajateni.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles