Jätkuvad kõige kaunima kortermaja otsingud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermajad Vilde teel Tallinnas.
Kortermajad Vilde teel Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Korteriühistute liit kodukaunistamise ühendus ootavad 6. juunini kortermaju taas osalema kauneima kortermaja konkursil.


Konkursile esitatud objektide puhul vaadeldakse terviklikku ruumimõju, heakorda, haljastust ning väikevorme. Kaunimad kortermajad valitakse välja neljandat korda ning korteriühistute huvi ürituse vastu on järjest suurenenud.

«Korteriomanikud tunnevad oma kodumaja korrastamise vastu elavat huvi,» kinnitab ka Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi. «Aina enam näeb korrastatud kortermaju, aga korda tehakse ka majaümbrus - maja ümber istutatakse puid ja põõsaid, tehakse korda
rõdusid, luuakse lastele maja juurde vaba aja veetmise võimalusi.»

Mardi sõnul on toimunud oluline muutus ning inimesed, hakanud mõistma, et kortermaja on ühelt poolt nende jaoks investeering, samas teisalt neile koduks, mille eest tasub võimalikult hästi hoolt kanda. «Teadlikud omanikud muudavad ka ühistud tugevamaks ning nii tuleb järjest juurde terviklikult renoveeritud ja tänapäevastatud elukeskkonnaga elamuid,» sõnas ta.

Konkurss «Kauneim kortermaja» on üleriigilise konkursi Kaunis Eesti Kodu erikategooria ning selle võitja pälvib autasu nii vabariigi presidendilt kui ka korteriühistute liidult.

Kandideerimistaotluse vorm ja hindamise alused leiab EKÜLi veebilehelt: www.ekyl.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles