Seasõbrad kleepisid grill-lihale haigete loomade pilte

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seasõprade kleebised grilltoodetel.
Seasõprade kleebised grilltoodetel. Foto: Erakogu

Mai keskel avastati Tartus Veeriku Selveris, et osale sealihatoodetele oli kleebitud haigete loomade piltidega kleepse. Poekett pakendite rikkujaid ei tabanud, kuid hoiatas nende eest teisi poekette.

«Kuna märgati, et kleepsud on toodetel, siis vaatasime üle turvalindid üle ja nägime kellega tegu oli,» rääkis Selveri avalike suhete juht Annika Vilu.

Silte kleepinud noormees ja neiu olid selleks ajaks jõudnud poest lahkuda. Pood tegi ka politseile avalduse, kuid Vilu sõnul mingit kahjunõuet nad ei esita. «Pigem tahame näidata, et meie jaoks on see tegu taunitav ja põhimõtteliselt on see kaupluse vara rikkumine,» kinnitas pressiesindaja.

«See sõnum on hea ja oluline, aga see, kuidas nad seda teevad, võiks olla teistmoodi üles ehitatud,» lisas Vilu. Ta toonitas, et seasõprade aktsioon on suunatud valesse kohta, sest Selver sigu ei kasvata. Pressiesindaja sõnul teistes nende keti poodides selliseid vahejuhtumeid olnud ei ole.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul laekus politseisse teade 14. mai õhtul kella 20.30 paiku. «Teate sisuks oli, et lihatoodete pakenditele kleebiti fotosid väärkoheldud sigadest,» rääkis Peitel. Politsei andmetel suurem osa pakenditest puhastati kleebistest, kuna ühe toote pealt kleepsu eemaldada ei õnnestunud, siis muudeti see toode müügikõlbmatuks. Kauplus tegi 17. mail Lõuna prefektuuri avalduse, nimetades tekitatud kahjuks pisut üle 14 euro. Avalduse põhjal alustab prefektuur juhtunu uurimiseks väärteomenetlust. Kleepimisega tegelesid üks mees ja üks naine, isikud on tuvastamisel.

Rimi poeketi pressiesindaja Katrin Bauts kinnitas, et nende poes sellist vahejuhtumit toimunud ei ole, kuid tänu oma kolleegidele ollakse sellest intsidendist teadlikud. «Omavahel turvajuhid ikka suhtlevad ja see info meieni jõudis. Ka on jagatud nende inimeste videoväljavõtteid,» rääkis ta. Pressiesindaja lisas, et turvatöötajad on seetõttu senisest tähelepanelikumad.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid kinnitas, et nende keti poodides sellist vahejuhtumit toimunud ei ole. Küll aga oli ka tema Selveris toimunust teadlik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles