Kaupmees: meie hinnad ei ole kõrgemad kui mujal

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allahindlus Kati spordi- ja teksapoes.
Allahindlus Kati spordi- ja teksapoes. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaupmeeste liidu juhatuse Enn Parel ütles, et jutud sellest, nagu oleks Eestis kaubad kallimad kui näiteks Saksamaal, ei vasta lähemal vaatlusel tõele.


«Paljude kaubamärkide puhul on hind üsna sarnane,» kinnitas Parel. Ta lisas, et võrrelda tuleb võrreldavaid asju: sama toodet, sama mudelit, sama hooaega.

Näiteks Levise teksased kõiguvad hinnavahemikus 70-150 eurot. Sellest oluliselt odavam hind tähendab Pareli sõnul enamasti eelmise hooaja lõpumüüki või laojääki.

Eesti häda see, et mahud on väikesed ning kaubad ostetakse vahendajate kaudu, mitte otse tootjalt. «Isegi kui mõne kauba puhul on meil hind kõrgem kui Saksamaal, siis ei tähenda see seda, et kaubanduslik marginaal oleks kõrgem kui Saksamaal - see võib olla hoopis vastupidi,» selgitas Parel.

Ta lisas, et allahindlusest kaupmehed tavaliselt üldse midagi ei teeni ja neid tehakse esialgse suurema juurdehindluse arvelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles