Seasõbrad: meie liha ei märgista, vaid kasutame tõhusamaid meetodeid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seasõprade kleebised grilltoodetel.
Seasõprade kleebised grilltoodetel. Foto: Erakogu

Sigade heaolu eest võitleva portaali seavabrikud.ee esindaja Kristina Meringi kinnitusel pole nemad Tartus Veeriku Selveris toimunud aktsiooniga seotud ning kasutavad sigalate olukorrale tähelepanu tõmbamiseks tõhusamaid meetodeid.

«See, mida ka meie politsei käest kuulnud oleme, on, et seni tuvastamata ja ka meile tundmatud isikud on Tartu Veeriku Selveris kleepinud osale sealihatoodetele peale kampaania kleebiseid,» ütles Mering.

Ta kinnitas, et kleebised on olnud mitmes kohas inimestele vabalt kättesaadavad. «Seega ei saa meie vastutada selle eest, mida inimesed nendega ise teevad,» toonitas ta.

Mering lisas, et sellist toodete rikkumist nad heaks ei kiida ja info levitamiseks kasutatavad nad tõhusamaid meetodeid. «Meie kampaania teavitustöö seisneb pigem seapidamise teemaliste infomaterjalide jagamises ning olukorra tutvustamises läbi meedia,» lisas ta.

14. mail kleebiti Tartus Veeriku Selveris grill-lihadele kleepse, mis kujutasid väärkoheldud sigu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles