Peagi saab poekassas arveid tasuda ja raha välja võtta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poes saab varsti ka sularaha küsida.
Poes saab varsti ka sularaha küsida. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kaupmeeste liit on teinud rahandusministeeriumile ettepaneku rahapesuseaduse parandamiseks, nii et edaspidi saaks poekassades teha erinevaid väiksemaid rahaülekandeid ja ka sularaha välja võtta.


Kaupmeeste liidu tegevjuhi Marika Merilai sõnul oleks kommunaalmaksete poekassas tegemise ja sularaha väljavõtmise võimalus teretulnud paljudes maakohtades, kus pangateenuseid enam ei osutata. «Kõik inimesed ei kasuta arvutit, kuid poes ometi käivad ja neile sobiks see hästi,» lausus Merilai.

Arve tasumine hakkab käima triipkoodi abil nagu tavalistel poekaupadel. Nii ülekande tegemise kui sularaha võtmise korral tuleb tasuda pangale sama suur vahendustasu kui kaardimaksegi puhul.
Praegu takistab poes arvete tasumist rahapesuseadus, mille järgi tuleb iga rahasiirde korral küsida isikut tõendavat dokumenti ja sellest koopia teha. «Meie mõte on, et teatud summani saaks raha üle kanda ilma isikut tõendamata,» sõnas Merilai.

ETK keti kauplustes saab sularaha ETK maksekaardiga «Säästukaart pluss» juba praegu välja võtta kas siis krediidina või ettemaksu korras. «Tegime selle teenuse eelkõige maainimestele mõeldes, kuid tänaseks on selgunud, et ka linnas on see kasutusel, kuna meie kaardiga on poes odavam raha välja võtta kui teise panga rahaautomaadist,» rääkis ETK juhataja Kati Kusmin.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles