Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Otepääst võib saada uus Eesti restoranide Meka

Eesti paremate restoranide valimist korraldava Aivar Hansoni sõnul võib lähiajal Otepää ümbrus kujuneda heade söögikohtadega piirkonnaks.

«Areng on reeglina selline, et kui kusagile sünnib üks hea restoran, siis sinna ümber hakkab tekkima teisi häid söögikohti pisitasa juurde,» rääkis Aivar Hanson.

Lisaks Tallinnale ja Tartule oli Eesti parima söögikoha valimistel väga hästi esindatud ka Saare- ja Muhumaa. «Sellest nimekirjast väljapool tundub, et Otepää ümbrus võib kujuneda selliseks piirkonnaks, kus lisaks Tammuri talule lähemal ajal võib nimekirja tulla veel mõni koht. See on piirkond, kus näib olevat potentsiaali,» sõnas Hanson.

Heade söögikohtade poolest on suhteliselt tühi Ida-Virumaa. «Kindlasti Ida-Eesti suunal peaks ja võiks midagi olla. Sinna ei ole toidutegemise uuemad suunad veel jõudnud,» tõdes Hanson. Samas tunnistas ta, et sinna piirkonda hea söögikoha rajamine on väga raske ja suure riskiga ettevõtmine.

Selleaastase paremate restoranide nimekirja pääses vaid 11 uut söögikohta ja seda on vähem kui eelnevatel aastatel. «Need restoranid, kes on tähelepanumagnetid, oskavad seda tähelepanu hoida, nii et sinna 50 hulka on raske pääseda,» tõdes konkursi korraldaja.

Hansoni sõnul on Eesti nii väike, et juba praegu on võimalik teha heal toidul baseeruva reisi kas või terves riigis, külastades igal õhtul eri kohta ja süües päeval teeäärses söögikohas.

«Eesti on nii väike ja kui on valida kahe söögikoha vahel, millest üks on tavaline eurokoht, kus on salat kile all ja mikrolaineahi on tõsine töövahend, versus Põhjaka mõis, kus kõik on värskelt oma toorainetest tehtud, siis peaks kindlasti valida saama,» arvas Hanson. Ta lisas, et võrreldes Põhjaka ja tavalise teeäärse toidukoha hindu, siis Põhjaka hinnad võivad olla grammi võrra kallimad. «Aga seal on nii palju teistsugust tööd ja tooraineid, mis on tahes-tahtmata kallimad,» tõdes ta. «Igal juhul peaks selline kohalikkus ja värskus võitma hakata,» arvas ta.

Hanson kinnitas, et juba praegu on võimalik teha heale toidule põhinev reis ümber Eesti, külastades igal õhtul eri restorani ning süües teeäärses söögikohas.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:Aivar HansonPõhjakaRestoransöögikoht
Samal teemal
Sponsoreeritud artiklid
LOE TERVISEPORTAALIST!
LOE TERVISEPORTAALIST
      LOE TERVISEPORTAALIST
      ALKOHOLI TEEMALINE KONVERENTS
      LOE TERVISEPORTAALIST
      LOE TERVISEPORTAALIST
      LOE TERVISEPORTAALIST
      Viimased uudised
      Üleskutse
      Lugeja küsibKõik
      TervisKõik
      Tasub teada
      48h populaarsemad teemad
      Top kommentaarid
      Top lood
      UudisedKõik
      Katsed ja testidKõik
      Lugemissoovitus
      Aed ja koduKõik
      Gallup

      Küsitluses on osalenud  inimest
      Majandus24Kõik
      Valuutakursid
      USD
      0,805 EUR
      GBP
      1,262 EUR
      LTL
      0,29 EUR
      SEK
      0,108 EUR
      RUB
      0,018 EUR
      =
      Kursid seisuga: 21.11.2014
      POSTIMEES.eeKõik
      NaineKõik
      JuhtimineKõik
      TallinnCityKõik