Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Otepääst võib saada uus Eesti restoranide Meka

Eesti paremate restoranide valimist korraldava Aivar Hansoni sõnul võib lähiajal Otepää ümbrus kujuneda heade söögikohtadega piirkonnaks.

«Areng on reeglina selline, et kui kusagile sünnib üks hea restoran, siis sinna ümber hakkab tekkima teisi häid söögikohti pisitasa juurde,» rääkis Aivar Hanson.

Lisaks Tallinnale ja Tartule oli Eesti parima söögikoha valimistel väga hästi esindatud ka Saare- ja Muhumaa. «Sellest nimekirjast väljapool tundub, et Otepää ümbrus võib kujuneda selliseks piirkonnaks, kus lisaks Tammuri talule lähemal ajal võib nimekirja tulla veel mõni koht. See on piirkond, kus näib olevat potentsiaali,» sõnas Hanson.

Heade söögikohtade poolest on suhteliselt tühi Ida-Virumaa. «Kindlasti Ida-Eesti suunal peaks ja võiks midagi olla. Sinna ei ole toidutegemise uuemad suunad veel jõudnud,» tõdes Hanson. Samas tunnistas ta, et sinna piirkonda hea söögikoha rajamine on väga raske ja suure riskiga ettevõtmine.

Selleaastase paremate restoranide nimekirja pääses vaid 11 uut söögikohta ja seda on vähem kui eelnevatel aastatel. «Need restoranid, kes on tähelepanumagnetid, oskavad seda tähelepanu hoida, nii et sinna 50 hulka on raske pääseda,» tõdes konkursi korraldaja.

Hansoni sõnul on Eesti nii väike, et juba praegu on võimalik teha heal toidul baseeruva reisi kas või terves riigis, külastades igal õhtul eri kohta ja süües päeval teeäärses söögikohas.

«Eesti on nii väike ja kui on valida kahe söögikoha vahel, millest üks on tavaline eurokoht, kus on salat kile all ja mikrolaineahi on tõsine töövahend, versus Põhjaka mõis, kus kõik on värskelt oma toorainetest tehtud, siis peaks kindlasti valida saama,» arvas Hanson. Ta lisas, et võrreldes Põhjaka ja tavalise teeäärse toidukoha hindu, siis Põhjaka hinnad võivad olla grammi võrra kallimad. «Aga seal on nii palju teistsugust tööd ja tooraineid, mis on tahes-tahtmata kallimad,» tõdes ta. «Igal juhul peaks selline kohalikkus ja värskus võitma hakata,» arvas ta.

Hanson kinnitas, et juba praegu on võimalik teha heale toidule põhinev reis ümber Eesti, külastades igal õhtul eri restorani ning süües teeäärses söögikohas.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:Aivar HansonPõhjakaRestoransöögikoht
Samal teemal
Sponsoreeritud artiklid
LOE TERVISEPORTAALIST!
MUUTUSED REISIRONGILIIKLUSES
POSTIMEHE JÕULUPORTAAL
    UUT PAKENDIMÄRGISTUSES
    Viimased uudised
    Üleskutse
    Lugeja küsibKõik
    JõulueriKõik
    TervisKõik
    Tasub teada
    48h populaarsemad teemad
    Top kommentaarid
    Top lood
    UudisedKõik
    Katsed ja testidKõik
    Lugemissoovitus
    Aed ja koduKõik
    Gallup

    Küsitluses on osalenud  inimest
    Majandus24Kõik
    Valuutakursid
    USD
    0,814 EUR
    GBP
    1,274 EUR
    LTL
    0,29 EUR
    SEK
    0,106 EUR
    RUB
    0,014 EUR
    =
    Kursid seisuga: 19.12.2014
    POSTIMEES.eeKõik
    NaineKõik
    JuhtimineKõik
    TallinnCityKõik