Kuus pangaautomaati said pimedatele ja vaegnägijatele mõeldud abivahendid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuues Swedbanki kontoris on vaegnägijatel nüüd lihtsam sularaha võtta.
Kuues Swedbanki kontoris on vaegnägijatel nüüd lihtsam sularaha võtta. Foto: swedbank

Alates tänasest saavad pimedad ja vaegnägijad Swedbanki Tallinna, Tartu, Pärnu ning Rakvere kuuest sularahaautomaadist raha välja võttes kasutada spetsiaalseid abivahendeid, milleks on erimärgistusega klaviatuur, kõrvaklapid ning hääljuhendamine.

Swedbank pakub iga kuue sularahaautomaadi juures asuvas kontoris ka kõrvaklappe juhuks, kui pimedal või vaegnägijal neid endal kaasas pole, teatas pank. Neid saavad kasutada ka seeniorkliendid, kel raskusi automaadi ekraani lugemisega ning võivad vajada kõneliidese abi.

Kuus kõneliidesega sularahaautomaati asuvad Tallinnas Kawe, Foorumi ja Sõpruse pst kontoris, Tartus Dorpati, Rakveres (Laada 27) ning Pärnus Keskväljak 1 asuvas kontoris (Keskväljak 1).

Swedbanki jaepanganduse divisjoni direktori Ulla Ilissoni sõnul on pank pimedate ja vaegnägijate teenindamise paremaks muutmiseks kohtunud Eesti Pimedate Liidu esindajatega ja kogunud tagasisidet, mida oleks võimalik paremaks muuta nende teenindamisel, teatas pank. «Näiteks oleme alustanud kontorite astmete ja treppide märgistamist, mis oluliselt kergendab vaegnägijate liikumist meie kontorites,» rääkis ta.

Aasta lõpuks peaks kõik Swedbanki kontorid vastava märgistuse saama.
«On hea meel öelda, et ka kõneliidesega sularahaautomaatide lahendus on välja töötatud just Eesti Pimedate Liidu esindaja toel,» lisas Ilisson.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles