Maaletooja: Kiddy tooli turvalisust parandab poroloonosa eemaldamine

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiddy tooli turvalisust parandam istmepadja polstri eemaldamine.
Kiddy tooli turvalisust parandam istmepadja polstri eemaldamine. Foto: Yotube

Kiddy turvatoolide maaletooja sõnul näitasid kordustestid, et Kiddy Guardianfixi turvalisus paraneb, kui võtta istmepehmendusest välja poroloon.

Saksa autoklubi ADACi tehtud testi turvalisuskatsel tunnistati puudulikuks ühe- kuni 12-aastaste laste (9 kuni 36 kg) mõeldud tool Kiddy Guardianfix. Neid toole Eestis müüva Juunior Baltic OÜ tegevjuht Marit Karbi sõnul tehti 24. mail tehti toolile Stiftung Warentest / ADAC turvatestis 16 kokkupõrketesti erinevas suuruses testnukkudega.

«Nendest kuueteistkümnest 15 läbis Kiddy Guardianfix Pro turvatool ideaalselt, saades parimad tulemused oma kaalukategoorias,» selgitas Karp. Ühes katses, mida tehti kolmeaastase lapse testnukuga ja ilma Isofix-kinnituseta, ilmnes probleem, mis muutis lõpptulemuse mitterahuldavaks. Probleemi selgitamiseks palus Kiddy turvatesti korrata.

29. mail korrati ADACi laboris turvatesti ning seal selgus, et probleemiks oli väikelaste istmepehmenduse üks osa.
«Isofix kinnitustega on Kiddy Guardianfix Pro puhul tegu ühe turvalisima turvatooliga ning sama võib öelda ka kasutamisel ilma Isofixita, kui on eemaldatud vastav istumisaluse osa,» toonitas Karp.

Ta lisas, et poroloonsisu on võimalik kõigil ka ise väga hõlpsasti eemaldada. Vastava õpetusega video on üleval kodulehel www.kiddy.de.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles