Politsei võtab puhkealad suvel kõrgendatud tähelepanu alla

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lääne prefektuur plaanib lisaks suvel populaarsele Pärnu rannale saata täiendavaid politseijõude ka ümbruskonnas paiknevatele RMK puhkealadele, et kontrollida nii alaealisi purjutajaid, roolijoodikuid kui ka muid korrarikkujaid.

Häädemeeste konstaablijaoskonna piirkonnavanema Rauno Lensmendi sõnul võib eelnevate aastate kogemusele tuginedes öelda, et kõige suuremad probleemid seoses ülemäärase alkoholitarbimise ja öörahu rikkumisega saavad alguse just juunis koolilõpetajate pidude ja jaanipäeva tähistamise ajal.

«Turvalisuse tõstmiseks plaanime tänavu võimaluste piires saata puhkealadele lisapatrulle, korraldada kontrollimisi ebakaines olekus juhtide tabamiseks ning kasutada narkokoera abi meelemürkide ja nende kasutajate tabamiseks,» tõi piirkonnavanem välja peamised meetmed, millega RMK puhkealadel turvalisus tagatakse.

Populaarsemad kohad nagu RMK Lemme ja Krapi puhkealad ning Pärnu rand meelitavad nii rahuliku perepuhkuse veetjaid kui ka peomeeleolus noorukeid, kes tihti seadusega pahuksisse võivad sattuda: «Mõne jaoks seostub puhkus rahu ja vaikusega, teise jaoks aga peo ja valju muusikaga ning sellises olukorras on konflikt alati kerge tekkima.»

Kõige rohkem väljakutseid saabki politsei suvel seoses öörahu rikkumisega.

Erilist tähelepanu pööratakse sel suvel ka alaealiste alkoholitarbimisele. Lensmendi sõnul teeb politsei koostööd ka koolidega ning näiteks põhikooli lõpupidudele pühendatud väljasõidud Peraküla telkimisalale tuleb eelnevalt kohaliku jaoskonnaga kokku leppida.

Selle eesmärgiks on järelvalve tagamisega ära hoida kaklusi, vigastusi ja tihti kurbade tagajärgedega lõppevat purjus peaga ujumist.

RMK täiendab telkimisaladel kehtivaid reegleid omalt poolt teadetetahvlitega ning vajadusel ka videovalvega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles