Virulased tahavad lõbusõidulaeva käiku panna

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuu rand.
Narva-Jõesuu rand. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Narvas tegutsev turismifirma Heino Tours otsib võimalusi, et panna käima lõbusõidulaev marsruudil Narva – Narva-Jõesuu – Sillamäe – Toila.

Heino Toursi soomlasest tegevjuht, üks omanikest ja giid Oiva Pohjaranta rääkis, et sobilikku laeva Ida-Viru vetes huvireiside korraldamiseks on otsitud juba mitu aastat, kuid seni tulutult, kirjutab Põhjarannik


«Nüüd on selge, et sel suvel lõbusõidulaeva kahjuks ei tule, küll aga on see reaalne järgmisel suvel. Ükskord kindlasti, sest see on turismi arendamise seisukohalt vältimatu,» ütles Pohjaranta.

Tema sõnul otsitakse laeva, mis poleks liiga suur ega kallis, aga selliseid on müügis väga vähe ja hinnatase on kõrge. Laeva peaks mahtuma minimaalselt kaks bussitäit turiste ehk 80 inimest. Põhiklientidena näeb Pohjaranta turismigruppe Soomest, Rootsist ja Venemaalt.

Jõhvi turismiinfokeskuse infokonsultant Kristina Ernits rääkis, et erinevalt näiteks Tallinnast ja Lõuna-Eestist on Ida-Virumaal praegu veepuhkuse võimalused kasutamata. «Väiksema seltskonnaga on võimalik kaatriga Peipsi järvel või merel sõita, aga regulaarsed liinid praegu puuduvad. Lõbusõidulaev annaks võimaluse ära kasutada rohket veeressurssi, mis meil on. Teiste riikide kogemused näitavad, et laevaga väljasõidud on puhkajate seas väga populaarsed.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles