Haigla otsus sundis perearste kohta vahetama

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolm Ida-Virumaa perearsti lahkuvad nende patsientidele harjumuspärasest ja mugavast Puru polikliinikust ning kolivad Jõhvi. Selle tõttu peavad tuhanded Ahtme elanikud neile kas järgnema või otsima lähemalt teist arsti.

«Muidugi on see ebamugav,» ütles ahtmelane Jevgenia Põhjarannikule. «Kuidas peaksid sinna saama vanurid või väikelastega emad? Teist arsti on aga Ahtmes raske leida, sest kõigil on juba oma patsiendid olemas ja juurde nad neid võtta ei saa. Arvan, et peaks leidma lahenduse eelkõige patsientide huvidest lähtuvalt.»

Puru polikliinikust lahkuvad perearstid Ljudmilla Kalnina, Reet Tooming ja Galina Linkova ning juba 1. juulist peaksid nad vastu võtma Jõhvi endise lastepolikliiniku ruumes.

Arstide sõnul olid nad sunnitud uusi ruume otsima. Nad ütlesid, et eelmisel aastal kinnitas neile Tervise 1 asuvas polikliinikus ruume rentinud Ida-Viru keskhaigla juhtkond, et muudatused seoses uue korpuse ehitamisega perearste ei puuduta ja nad saavad seal jätkata.

«Kuid selle aasta jaanuaris teatati meile äkitselt, et meil tuleb otsida uus koht,» kinnitas doktor Linkova. Arstidele pakuti võimalust kolida endise naha- ja suguhaiguste dispanseri tühjalt seisvasse hoonesse. «Kuid see oli vastuvõetamatu, sest seal puuduvad elementaarsed tingimused ja nende loomiseks oleks vaja teha põhjalik remont. Selleks aga pole meil vahendeid,» selgitas ta.

Ka linn ei osanud meedikutele midagi pakkuda. «Hiljem, kui me leidsime Jõhvi variandi, pakkus haigla välja võimaluse Purule jääda, kuid konkreetseid tingimusi, kabinette ja tasusid ei nimetatud. Seega ei saanud me olla kindlad, et meid järgmine päev jälle minema ei aeta,» tõdes Linkova. Rent on arstide sõnul Jõhvis kaks korda madalam kui Purul ja seegi pole tühiasi.

Ida-Viru keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler kinnitas, et arstidele pakuti võimalust jääda Purule nende praegustesse kabinettidesse vähemalt järgmise aasta veebruarini ning seejärel lubati leida sealsamas teised ruumid.

«Vestlesime nendega sellest, et polikliinikus toimuvad uue korpuse valmimisega seoses muudatused. Mingeid ametlikke avaldusi, kus neilt oleks nõutud ruumide vabastamist, pole me teinud,» märkis Bakler. «See on nende otsus. Perearste ei rahuldanud meie esimene ettepanek – kolida Jaaniku tänava hoonesse -, kuid edasistes läbirääkimistes nad ei tahtnudki meilt alternatiivseid ettepanekuid.»

Haigla nõukogu esimees, riigikogu liige Valeri Korb kinnitas samuti, et haigla püüdis arstidega läbi rääkida, soovides, et nad jääksid Puru polikliinikusse, kuid arstid otsustasid teisiti. «Olen kategooriliselt selle vastu, et Ahtme elanikud peaksid oma perearsti juurde Jõhvi sõitma,» ütles Korb Põhjarannikule.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles