Õhtusöögiks vajaliku saab koju ka poes käimata

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduained.
Toiduained. Foto: Toomas Huik

Kas teenus, mis peaks perenaise päästma tülikast poeskäigust ja õhtusöögile kuluvast pikast ettevalmistusest, väärib kasutamist? Eestis tegutseb vähemalt kaks firmat, kes retseptid ja roogade valmistamiseks vajalikud toiduained koju toovad. Kasu otsustas nende pakutavat proovida.



Kaks nädalat tagasi, pühapäeva õhtul kell kuus, sain tänavuse äriideede võistluse Ajujaht finalisti Pille Toidukoti meeldivatelt noortelt inimestelt kolme järgmise päeva õhtusöögid. Toidukoti üleandmisel toonitati, et ma valitud kanatiivad vähemalt neljaks tunniks marinaadi paneksin.

Üllatusega avastasin, et toidu valmistamise koostisosad olid poepakendis, mis tähendas, et koguseid tuli ise mõõtma hakata. Kuna valitud kraami seas oli ka kiiresti riknev lõhe, otsustasin testi alustada «Kreemja lõhepastaga». See toit ei saa vist kunagi täielikult ebaõnnestuda. Aga olgem ausad, erilist maitseelamust see ka ei pakkunud. Ja üle jäi enam kui pool pakki pennet. Küllap jääb see kappi seisma pikaks ajaks, sest ise kasutan täisterapastat.

Teise õhtu menüüks oli «Röstitud paprikasupp mozzarellatupsudega». Köögivilja oli siingi paljuvõitu, aga sundkorras sai kõik supiks. Cayenne’i pipart pidanuks vähem olema, nii et üsna tuline suutäis. Kolmanda õhtu «Rabarberimarinaadis broileritiivad kurgikastmega» osutus kõige maitsvamaks. Aga koostisosi jäi kappi uut võimalust ootama ka siit.

Teine firma Õhtusöök Koju pakkus meeldiva üllatuse täpsete koguste ning selgete valmistamiskirjeldustega. Väga hea esmamulje rikkus tõdemus, et kahest õhtusöögist ühele oli kaasa pandud vale retsept.

Esimese õhtu «Ühe ütlemata hea kalasupi» juures meeldis mulle eriti, et puljong oli valmis keedetud ja kalafileest ei leidnud ühtegi luud. Köögiviljade kergeks praadimiseks pidi aga või endal kodus olema. Kuna teiseks õhtuks mõeldud krõbeda kanafileega suvise salati retsepti ei olnud, valmis see improvisatsioonina.

Kokkuvõttes tuleb tõdeda, et pakutud teenuste püsikasutajat minust ei saa. Nädala sundmenüüga ei tahaks leppida – riknevat kaupa nii pikaks ajaks ette ei varuks ja pühapäevaõhtune kättetoimetamise aeg kella 17–21 vahel ka ei ahvatle.

Ehk kaaluksin teenust, kui see päästaks toidupoe külastamisest ja kottide tassimisest hoopiski. Paraku sellist võimalust ei ole, sest midagi peab sööma ka hommikul, õhtusöögi juurde tahaks vahel mingit keelekastet või magustoitu ning kõige krooniks eeldavad ka teenuste retseptid, et kokkajal endal kapis üht-teist leidub. Ka näitab senine kogemus, et kulutan ise toidukorvi peale vähem.

Õhtusöök Koju täpsete kogustega teenust võiksin kasutada, kui toitu saaks tellida hommikul samaks õhtuks või äärmisel juhul eelmisel õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles