Eesti parim koduvein on õuntest tehtud Kanarbiku Unelm

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursile esitatud veinid.
Konkursile esitatud veinid. Foto: Meeli Küttim / Veinivilla

Nädalavahetusel selgusid Eesti parimad koduveinimeistrid - võitjaks osutus Rannu valla mees Meelis Kask oma Kanarbiku Unelmaga, mis on magus õunavein.


Teise koha sai Magus Suudlus - poolkuiv mustsõstravein, mille autoriks Maie Lepik Põltsamaalt. Järgnesid mustika ja punase sõstra vein Kuiv Punane tallinlaselt Viljar Kiiratsilt ja Katrin Ratt Tallinnast poolkuiva veiniga kirsist, arooniast ja mustikast.

Meelis Kask vastas küsimusele hea veini saladuse kohta, et seda tuleb teha hoole ja armastusega ning kannatust peab olema. Täiskarsklasena saab ta lasta märjukesel seista just nii kaua kui vajalik.

Eelmisel aastal pani Kask käima 22 sorti koduveini, mille tooraineks kasutas õunte kõrval ka sõstraid, arooniat, jõhvikat, mustikaid, rabarberit ja koguni Eestis kasvanud viinamarju. Tänavu on ta juba pannud käima võililleveini ja kohe on panemas rabarberit koos kasemahlaga.

Kase sõnul on veini tegemine talle praegu rohkem hobi eest, millele tuleb peale maksta. Nii väikestes kogustes nagu tema toodab, ei tasu asjaajamine turustamiseks ära, mistõttu ta jagab ja kingib hüva joogi enamasti niisama ära.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles