Maasikasaak jääb tänavu veidi hiljemaks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Eesti turgudel müügil võõrsilt toodud maasikad.
Praegu on Eesti turgudel müügil võõrsilt toodud maasikad. Foto: Liis Treimann/Postimees

Saaremaa maasikakasvatajad arvavad üksmeelselt, et tänavu valmib saak jaanipäevaks või hiljemalt juuli alguseks.

Saaremaa Pihtla valla maasikakasvataja Helve Turja ütles Saarte Häälele, et kuigi esimene öökülm näpistas maasikataimedel päris palju õisi ära, on praegune seis siiski väga hea. «Praegu on veel niiskust, ilmad on jahedad, maasikas paisub ja me loodame esimese saagi saada jaanipäevaks või siis veidi hiljem,» rääkis Turja.

Kuigi osa maasikaid veel õitseb, on osal juba päris suured, pöidlaotsa suurused marjad peal, ütles Turja, lisades, et võrreldes möödunud aastaga valmivad marjad siiski hiljem.

Helve Turja meenutas, et möödunud aastal, kui esimese kuumalaine ajal oli 30 kraadi sooja, valmis mari kiiresti ega saanud kasvu täis. Esimesed maasikad tõi Turja turule juba 18. juunil.

Orissaare vallas Tagaverel samuti juba aastaid, alates aastast 2000 maasikaid kasvatanud Alvar Kesküla arvas ka, et kuna on olnud külm ja jahe kevad, siis ega enne jaanipäeva marju küll ei saa. Kesküla maasikataimedele pole külm siiski liiga teinud, küll aga võttis ühe kõrvitsataime ära.

Saaremaa üks suuremaid maasikakasvatajaid, Valjala vallas Turja külas elav Kalev Kuris märkis, et pole see maasikakasvatus tänavu nii mõnus ühtigi, nii külm aeg on. «Hilisemaks jääb saagi valmimine kohe kindlasti,» ütles Kuris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles