Kohtutäitur tagastas vanamemmele raha

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Vana naine sai tagasi 149 eurot, mis tema arvelt kohtutäituri käsul ära võeti, kuna naisel on väidetavalt 12 aasta tagusest ajast võlad Nõmme Halduse ees.

Eile sularaha võtma läinud 72-aastane naine avastas ehmatusega, et tema arvelt on kadunud 149 eurot, mis on läinud 12 aasta taguse võla tasumiseks.

«Läksin täna koeraga jalutama ja kuidagi nagu tundsin ette, mõtlesin, et lähen proovin, panin kaardi sisse ja vaatasin, et raha on tagasi kantud. 149 eurot ja 30 senti,» rääkis Nailya Kostsova. Naise sõnul oli raha tema arvelt võetud 11. kuupäeval, aga tagasi kantud eile ehk 13. juunil. «Kas nüüd on kõik läbi või läheb asi edasi?» uuris naine ajakirjanikult.

Toimetuse palvel asja uurinud kohtutäitur Mati Kadak selgitas eile, et Tallinna linnakohus on Kostsovalt 2000. aastal välja mõistnud 2673.05 euro Nõmme Elamu kasuks. Naine kinnitas täna, et mingit kohtuskäiku pole olnud. «Mul võlad olid, aga 2002. aastal maksin kõik võlad ära ja mul on selle kohta kviitungid olemas,» selgitas ta. «Mulle öeldi, et mul on võlg, ma teadsin seda, aga ma pidevalt maksin seda tagasi ja kõik kviitungid on mul olemas,» rääkis naine. «Kas ma pean kviitungid kuhugi viima?» uuris ta. «Äkki asi lõppeb sellega,» avaldas ta lootust.

Naise raha arestinud kohtutäituri Kaire Põltsi büroost ei soovitud täna hommikul juhtumit üldse kommenteerida, vaid öeldi, et nemad annavad infot vaid võla sissenõudjale ja võlgnikule.

Kui Postimees paar tundi hiljem uuesti helistas, et teada saada, mida peab vana naine edasi tegema, et asi lõpetada, siis ütles telefonile vastanud naine, et nad on saanud võla sissenõudjalt ebamäärase vastuse ja võib-olla läheb see toiming lõpetamisele. «Võlgniku telefon on meil olemas ja kui on probleeme, siis me helistame talle ise,» lubas naine.

Küsimuse peale, kellele peaks vanamemm esitama kviitungid, mis tõestavad võla tasumist, vastati, et kui neid on vaja, siis võetakse naisega ühendust. Raha kanti aga tagasi, kuna tegu on summaga, mis tuleb võlgnikule elamiseks jätta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles