Finnair tunnistati maailma üheks turvalisemaks lennufirmaks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi reisilennuk
Finnairi reisilennuk Foto: AFP / Scanpix

Finnair tunnistati hiljuti Saksamaal tehtud uuringu põhjal viie ohutuma lennufirma hulka maailmas, Euroopa firmadest pääses ta esiviisikusse ainsana.


Viie kõrgeima ohutustasemega lennufirma hulka kuuluvad veel Austraalia Qantas Airways, Hong Kongi Cathay Pacific, Iisraeli El Al ja Jaapani All Nippon Airways, teatas Finnair.

Reaktiivlennukite õnnetuste andmete uurimiskeskus JACDEC analüüsis 30 viimase aasta teabe põhjal 60 suurema lennufirma lennukitega toimunud õnnetuste statistikat. Uuring avalikustati 10. veebruaril lennundustööstuse ajakirjas Aero International Journal.

Lisaks on Finnair ainus nelja tärniga pärjatud lennufirma Põhja-Euroopas. Lennufirmade ja -jaamade teeninduse ja teenuste kvaliteeti hindav Skytraxi uuring põhineb erapooletul kliendiküsitlusel.

Skytraxi audiitorid kontrollisid 2008. aasta detsembris juhuvaliku alusel 22 erinevat Finnairi lendu Euroopasse, Aasiasse ja USAsse. Iga lennu hindamisel lähtuti kuni 750 teenuse ja teenindusega seotud aspektist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles