Europarlament keelas beebipildid piimasegudel

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebitoit.
Beebitoit. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi otsuse kohaselt ei tohi tulevikus ühegi kuni 12-kuustele lastele mõeldud piimasegu märgistusel olla beebide või toote kasutamist idealiseerivaid pilte või tekste.

Parlamendi hinnangul peaks samuti vaatama üle praegu kehtiva keerulise õigusliku olukorra, mis puudutab 12 kuni 38 kuu vanustele väikelastele mõeldud piimasegusid ning esitama vajadusel uued reeglid.

 Õigusakti lisatakse ka reeglid gluteeni märgistuse kohta. Gluteenitalumatusega inimestele mõeldud tarbijaile müüdavaid toiduaineid, mille gluteenisisaldus ei ületa 100 mg/kg, võib märgistada väitega «väga väikese gluteenisisaldusega». Neid tooteid, mille gluteenisisaldus ei ületa 20 mg/kg, võib märgistada «gluteenivabana».

Saadikute arvates peab ühtlasi  valmistama ette aruande, millele on vajaduse korral lisatud seadusandlik ettepanek, mis puudutab laktoositalumatust ja toiduainete vastavat täpsemat märgistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles