70 protsendile kodutarbijatest jääb elektrituru avamine segaseks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid.
Elektriliinid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kodutarbijaid esindav omanike keskliit viis läbi elektrituru avanemise teemalise küsitluse, millele vastas kokku 7721 inimest. Järeldus on selge: kodutarbija teab, et elektrihind tõuseb, kuid ei tea,miks tõuseb ja mis elektrituru avanemisega veel kaasneb.

Keskliidu volikogu liikme Priit Värgi sõnul valitseb hetkel teadmatus nii elektrimüüjate kui –tarbijate poolel. Koduomanike segadust kinnitab asjaolu, et küsimusele «Millist tõenäolist elektrienergia ostmise paketti 2013. aastal eelistate?», vastas  70protsenti «ei tea, sest elektrimüüjate pakettide erinevus jääb arusaamatuks». Värk lisas, et küsitlustulemused tekitasid temas pessimisi ja tulemused näitavad, et nii majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil kui ka elektrimüüjatel on teavituse vallas veel palju tööd ees, kusjuures tuleb arvestada ka taustsüsteemiga, et meie liikmed on elektrituru avanemisest keskmisest tarbijast teadlikumad.

Euroopa Komisjon on toonud välja, et kodutarbijate informeerimatusest kõneleb ka asjaolu, et kõigest seitsmesliikmesriigis on üle 10protsendielanikkonnast vahetanud elektripakkujat, ülejäänutes vähem. Tuues juurde veel faktid, et EL-is on 32protsentitarbijatest üldse võrrelnud elektrihinda alternatiivsete teenusepakkujatega ja alla poolemajapidamistest teavad,kui palju elektrit nad tarbivad, siis pinnas reaalseks konkurentsiks elektrimüüjate vahel on nõrk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles