Eelmise aasta parimaks juustuks tunnistati Ossau Iraty

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustulett Prantsuse supermarketis.
Juustulett Prantsuse supermarketis. Foto: AFP/SCANPIX

Prantslased napsasid Inglismaalt tagasi aasta parima juustu tiitli, kui 2011. aasta parimaks juustuks kuulutati Ossau Iraty, mis võitis tunamullust võitjat Cornish Blued õige napilt.

See on juustutootja Fromagerie Agour jaoks juba teine kord, kus nende toodang võidab, kirjutab The Guild for Fine Food. Eelmine kord võideti aasta juustu tiitel 2006. aastal.

Konkursil osales enam kui 2500 juustu, millest valiti välja 16 parimat. Vaid mõned hääled lahutasid teise koha võitnud Philip Stansfieldi Cornish Blued esikohast. Kolmanda koha pälvis USAs Wisconsinis tehtud Cognac BellaVitano juust. See poolkõva juust on laagerdunud 12 kuud ning seejärel on seda leotatud 7 kuni 12 päeva konjakis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles