Maxima: Läti kõrgete hindade taga on väiksem konkurents

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima poe kondiitrilett.
Maxima poe kondiitrilett. Foto: Margus Ansu / Postimees

Maxima Eesti pressiesindaja Erkki Erilaiu sõnul on Läti kõrgemate toiduhindade põhjus ilmselt selles, et seal on toidupoodide vaheline konkurents väiksem.

«Lätis on üle poole turust on Rimi ja Maxima jagada. Eestis aga on unikaalne olukord, kus on viis võrdset tegijat,» selgitas Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid. Tarbija jaoks tähendab see seda, et toiduainete hinnad võivad olla seetõttu kõrgemad.

«Tegelikult on Lätis kõik kallim, mitte ainult toit, vaid ka eluase ja paljud muud asjad,» lisas ta. Eestis aga valitseb suurte ketipoodide vahel tihe konkurents ning peale ühe poe pole Erilaiu sõnul ükski neist kasumist rääkinud. «Kõik teised raporteerivad kahjumitest ja eks need odavad hinnad põhjustavad seda kahjumit,» tõdes poeketi esindaja.

Et Läti pisut kõrgem käibemaks võiks hindu kergitada, Erilaid ei usu. «See on ainult kaks protsendipunkti, see ei tee kuidagi seda 22protsedilist hinnavahet,» toonitas ta. Erilaid lisas, et Läti hindadest rääkides tuleb arvestada ka sellega, et Riias on hoopis teised hinnad kui mujal Lätis. «Tallinna ja teiste Eesti linnade hindade vahe ei ole nii suur kui Lätis. Kes Lätis on käinud, ma arvan, et jääb selle väitega nõusse,» sõnas Erilaid.

Eestis toimuvad kampaaniad Maxima poodides ühtemoodi ning 70 protsenti kaupadest, mis käivet teevad, on igal pool sama hinnaga. «Hinnad ei olene mitte niivõrd poe asukohast, vaid sellest kas seal on poed kõrvuti. Näiteks kui me oleme mõne teise kauplusega kas ühes majas või kõrvuti ja teine pood müüb piima kaks senti odavamalt, siis ega meie ei saa kaks senti kallimat piima müüa,» tõdes Erilaid. Ta tunnistas, et nende poeklient ostab suuresti kampaaniatooteid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles