Gümnaasiumid küsivad lõpetajatelt kuni 70 eurot

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LAURI ALVER/SAKALA

Kooli lõpetamisega kaasnevad suured väljaminekud mitte ainult riietele, vaid ka lõpuüritustele, nii tuleb Vanalinna Hariduskolleegiumis lõpetajatel maksta koolile 70 eurot.

Vanalinna Hariduskolleegiumit (VHK) lõpetav Jörgen ütles, et kool küsib lõpetamise eest 70 eurot, Gustav Adolfi Gümnaasiumis käiva Gloria sõnul maksavad nemad koolile 32 eurot, kirjutab Õhtuleht.

Makstava summa eest saavad GAGi lõpetajad osa pidulikust lõpetamisjärgsest banketist, kus pakutakse suupisteid, aastaraamatu ja muidugi legendaarse peo, mille eest tuleb endal juba ise maksta. Üle jääv raha liigub fondi, mille eesmärk on kooli raskel ajal toetada.

Vanalinna Hariduskolleegiumi õpilastelt küsitava märksa kopsakama summa eest pakutakse sama menüüd mis GAGiski. Üle jääva raha, kui selline asi peaks juhtuma, lubab kool siiski tagasi maksta.


«Kui ei saa maksta, siis ei saa,» kommenteerivad õpilased kooli suhtumist neisse, kellel lisaraha leidmine majanduslikult keeruline on.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles