Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Tervis

:

Retsept: umbrohupesto

Restoran Mooni taimetark Kristi Lehtla soovitab algajatel umbrohusööjatel alustada suvel värsketesse salatitesse maltsa, vesiheina, põdrakanepi või naadi lisamisest. Need taimed sobivad ka koos maitserohelisega supilisandiks, eriti püreesuppidesse, kus nende maitsed segunevad.

Neile, aga kel meeldib pesto, võiksid proovida seda teha umbrohust.

• Taimi kokku u 100 g: võrdses koguses hanemaltsa latvu, värskeid pehmeid ja ladvast korjatud põdrakanepi lehti, varesjalgu meenutavaid noori naadilehti, vesiheina
• Paar suuremat küünt küüslauku (sobivad ka värsked küüslaugupealsed)
• 50 g seedripähkleid, maitse järgi päevalilleseemneid või Kreeka pähkleid
• 50 g Parmesani või muud kõvemat sorti laabijuustu
• 150 g oliiviõli (sobib ka linaõli, kui selle maitse meeldib)
• Maitse järgi soola ja pipart

 Vastavalt maitse-eelistustele võib komponente asendada või muuta koguseid. Varakevadel sobib küüslaugu asemel hästi karulauk.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsib
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
Tervis
Katsed ja testid
Lugemissoovitus
Aed ja kodu
Majandus24
Valuutakursid
USD
0,747 EUR
GBP
1,256 EUR
LTL
0,29 EUR
SEK
0,108 EUR
RUB
0,021 EUR
=
Kursid seisuga: 01.08.2014
POSTIMEES.ee
Naine
Juhtimine
TallinnCity