Ajakirjandus jääb Rimi kauplustesse alles

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu

Uue lepingu tingimuste osas tülli pööranud Rimi kauplustekett ja ajakirjanduse hulgimüüja Lehepunkt saavutasid sel nädalal siiski kokkuleppe ning väljaanded Rimi poodidest ei kao.

«Lehepunkti seatud lepingutingimused vaadati üle, mis olid esialgu teistsugused. Lõppkokkuvõttes me jäime sellega siiski rahule, aga kokkuleppele jõudmine võttis tõesti tavapärasest rohkem aega,» ütles Rimi Eesti Food AS kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats.

Nii Rimi juhtkond kui ka Lehepunkti juht Tiia Ilves keeldusid vaidluse asjaolusid, lepingu pikkust ja sellega kaasnevaid muudatusi avaldamast, viidates lepingu konfidentsiaalsusele.

Postimehele teadaolevalt käis vaidlus raha üle. Lehepunkt on olemuselt hulgimüüja, kes varustab Rimi poode väljaannetega. Rimi saab Lehepunkti müügistendi pidamise eest vahendustasu. Tasu suurus on teada ainult asjaosalistele, aga kes teab mis ajaloolisel põhjusel on Rimi vahendustasu olnud suurem kui teistel poodidel, näiteks Selveril või Prismal.

Ka Rimil olid lepingu osas omad pretensioonid. «Olen seda ka varem öelnud, et Lehepunkt on suhteliselt monopoolses seisundis. Uus leping oli parim, mis meie jaoks sealt tulla sai,» nentis Bats.

Rimi väitel uue lepinguga klientidele pakutavate väljaannete sortimendis muutusi ei tule. Postimehele teadaolevalt võib Rimi kauplustes aga muutuda lehepunkti stendide asukoht nii, et see tuuakse nähtavamale kohale ja kassadele lähemale.

Postimees kirjutas 8. juunil, et kui Rimi kauplusteketi omanikfirma ja Lehepunkt kokkuleppele ei jõua, võivad ajakirjandusväljaanded Rimist sootuks kaduda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles