Selver: eestlane pole ökousku

KOMMENTEERI PRINDI ARTIKKEL
21. juuni 2012 13:22
Selver. | FOTO: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Selveri avalike suhete juhi Annika Vilu sõnul oskab eestlane hinnata värsket ja kodumaist toidukaupa, aga pole eriti ökousku.

«Mahetooteid on Selveri sortimendis päris palju, aga käibest moodustavad need marginaalse osa. Samas on hoolimata väikesest osakaalust tegu pidevalt kasvava trendiga ja isegi majandussurutise aastatel mahetoodete müük kasvas,» rääkis Vilu.

Öko- ja mahetoodete ostmisel on Vilu sõnul oluline ka kaubagrupp. Näiteks värskeid ökotooteid ostetakse rohkem kui kauasäilivaid. «Näiteks kanamunade müügist moodustavad mahetooted ligi 10 protsenti, samas makaronide ja pasta puhul saame rääkida ühest protsendist,» selgitas Vilu.

Tema sõnul on oluline ka kauba päritolu – Eestimaist ökokaupa usaldatakse rohkem kui sissetoodut.

Fair Trade ehk õiglase kaubanduse märgiga on Selveris peamiselt müügil kohv, tee ja suhkur, kuid nende müügi osakaal on veelgi väiksem kui ökotoodetel.

SAADA E-POSTIGA PRINDI ARTIKKEL