Galerii: vaata kõige ilusamate Tartumaa kodude pilte

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodukaunistamiskonkursi «Kaunis Eesti kodu 2012» raames valiti välja ka Tartumaa ilusamad kodud.


Kadri ja Peep Parmaksoni kodu Ülenurme vallas Soinaste külas on meeldiv näide kaasaegsest ja maitsekast uuselamurajooni kodust. Lühikese ajaga on loodud ilus välisruum, mis arvestab pererahva vajadustega ning sobib kokku ümbrusega.

Maria ja Peeter Pae Tartu vallas Lombi külas on maalähedane ja harmooniline kompleks, kus jätkub avarust. Lisaks rahulikult traditsioonilises laadis iluaiale on pererahval hästi hoolitsetud tarbeaed.

Virgad õed Eda-Ann ja Tea-Reet Värimäe on rajanud nägusa kodu Kambja valda Palumäe külla, Väike-Kodijärve järve äärsele mäenõlvale. Krundil kasvab üle saja sordi puid ja põõsaid ning üle neljasaja sordi püsililli. Tulbisorte on üle saja. Aias on huvitavat reljeefi kasutades loodud ilusad vaated ja mõnusad nurgakesed igaks aastaajaks.

Jaan ja Anni Ruusi kaunis kodu asub Nõo alevikus. Maja ja aed moodustavad kena terviku, ruum on hästi planeeritud ning hooldatud. Lisaks traditsioonilistele Eesti aiakultuuridele annavad selles aias head saaki ka viinamarjad.

Perekond Ulvi ja Argo Moori kodu Elva linnas Õie tänaval võtab enda alla kaks kinnistut. Väikestest linnakruntidest üks on nagu omamoodi avatud park keset eramurajooni. Nappi ruumi on kasutatud otstarbekalt, erineva vormi ja värviga püsikurühmade kõrval paelub pilku kiviaed-kivitaimla.

Parima tootmisettevõttena pälvib auhinna OÜ Kindel Käsi maasikakasvatustalu Unipiha külas. Eluhoonete ja iluaia kujundamine on pererahval veel pooleli, kuid tootmis- ja majanduspool on heakorrastatud eeskujulikult ning annab tunnistust tööst, hoolest ja oskustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles