Lennujaam: olime sunnitud röövtaksode peletamiseks taastama politseipunkti

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tallinna Lennujaam juhatuse esimees Rein Loik.
AS Tallinna Lennujaam juhatuse esimees Rein Loik. Foto: Mihkel Maripuu

Jutud lennujaamas tegutsevatest röövtaksodest ei tule AS Tallinna Lennujaam juhatuse esimehele Rein Loigule üllatusena – sohvrid nöörivad reisijaid juba aastaid ja alles tänavu on nendevastane tegevus hakanud vilja kandma.

«On olemas inimesed, keda me kutsume «varrukameesteks». Need juhid on aktiivsed, jahivad terminalis saabuvaid reisijaid, eriti kui nad näevad, et need Eesti asjadest päris täpselt ei tea. Need näod korduvad pidevalt,» kirjeldas Loik olukorda.

Kui «varrukamehed» on ilma igasuguste lubadeta ja taksotunnusteta sõidukijuhid, siis leidub ka legaalsete taksofirmade plafoonide all sõitvaid sohvreid, kes liiguvad lennujaama lähistel lihtsalt suurema tulu teenimise eesmärgil ja krõbedama hinnakirjaga.

Seda tehakse terminalist pisut eemal, sest lennujaam on taksoveoks ametliku lepingu sõlminud vaid Tallink takso, Tulika takso ja Tallinna taksoga, kellel on ainsana õigus seal kliente oodata.

«Oleme lennujaama ukse juurde reklaamstendidega seina ehitanud, et võõras reisija, kes lennujaamast välja tuleb, näeks kõigepealt ametlike taksode kolonni,» kirjeldas Loik.

«Kahetsusväärselt on ühiskond aga sellel tasandil, kus on hästi palju neid, kes tahavad minna nende taksodega, mis tunduvad piisavalt sümpaatsed olevat, aga paraku raha küsimisel nad seda ei ole».

Loik oli seda meelt, et kontrolli taksode üle tehakse Tallinnas liiga vähe. See ajendas lennujaama ise tegutsema.

«Meil olid ülipikad läbirääkimised politseiga, et saada lennujaama tagasi 2010. aastal sealt lahkunud politseipunkt,» ütles ta. Alates 15. veebruarist suleti lennujaama ees ühissõidukite rada ja see sulges lennujaama väravasse pääsu ka mittelepinguliste taksode jaoks. «Oleme just 2012. aastal rakendanud väga palju meetmeid selleks, et need taksod sinna lennujaama ette ei pääseks – neil on nüüd praktiliselt välisatud seal ees seismine. Me oleme saanud tüki maad paremaks selle olukorra, kui ta oli varasematel aegadel,» sõnas Loik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles