Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Millisesse restorani ei tasu minna

Eesti parimate restoranide valimist korraldava Aivar Hansoni sõnul pole olemas ühte kindlat märki, mis annaks tunnistust heast söögikohast. Küll aga on olemas mitmeid pisiasju, mis reedavad söögikoha nõrka taset.

«Esimene rusikareegel on, et kui restoranis ei ole mitte kedagi, siis ärge teie ka sinna minge. See peab paika,» rääkis Eesti paremate restoranide valmist korraldav Aivar Hanson.

Kui mujal maailmas koostatakse söögikohtade kohta erinevaid giide ja edetabeleid, siis Eestis on neid esialgu vaid kaks – 50 parima restorani ja hõbelusika konkurss. «Tegelikult oleks vaja ühte tõsiselt võetavat söögikohtade giidi nagu Rootsis on White Guide. Kui selline ka oleks, siis söögikoht, mis üheski neist kolmes ei ole, mõiste alla parim ei käi,» leidis Hanson.

Kui restorani menüü on lühike ja koosneb toorainetest, mida kasutatakse ka paljudes teistes söögikohtades, siis on asjatundja sõnul oht, et selles söögikohas ei ole midagi erilist, mille pärast seda külastada.

«Teine asi on jooginimekiri, sest suuremad alkoholitootjad teevad tubli müügitööd ja selle tulemusena on paljude kohtade veinikaardid on sellised, et nende vahel ei olegi suurt vahet,» tõdes Hanson.

«Kuna need veinid on ka hästi poes saadaval, siis tekib küsimus, et kui ma oskan ise hästi süüa teha ja saan neid samu veine endal koju ostan, siis miks ma peaksin restorani minema,» lisas ta.

Hanson soovitab olla ettevaatlik restoranidega, mis kasutavad sisseviskajat. Ta rõhutas, et ei vihja Olde Hansale, sest nende kontseptsioon on keskaegne ja see oligi selline kärarikas aeg, kus endale muud moodi tähelepanu tõmmata ei saanud.

«Tegelikult on Viru tänaval ja Raekoja platsi söögikohtadel sisseviskajad, aga see ei ole osa kontseptsioonist, vaid neil on häda, et inimesed muidu, ilma tugeva meelituseta ei taha sisse astuda,» selgitas Hanson. Asjatundja sõnul on palju väljas söömas käivatel inimestel olemas ridamisi erinevaid nippe, kuidas halba söögikohta ära tunda. Näiteks Hiina kapsa kasutamine põhilise salatimaterjalina on üks neist. Samas pole Hansoni kinnitusel olemas märki, mille järgi kindlasti hea söögikoha ära tunneks. «Siis kõik tekitaks selle märgi ja inimesed muudkui tuleksid,» lisas ta.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
    Sponsoreeritud artiklid
      TERVIS.POSTIMEES.EE
      LOE TERVISEPORTAALIST!
        UNERAHU
        TERVISEPORTAAL
        TERVIS.POSTIMEES.EE
          Viimased uudised
          Üleskutse
          Lugeja küsib
          Tervis
          Tasub teada
          48h populaarsemad teemad
          Top kommentaarid
          Top lood
          Uudised
          Katsed ja testid
          Lugemissoovitus
          Aed ja kodu
          Majandus24
          Valuutakursid
          USD
          0,79 EUR
          GBP
          1,268 EUR
          LTL
          0,29 EUR
          SEK
          0,109 EUR
          RUB
          0,019 EUR
          =
          Kursid seisuga: 24.10.2014
          POSTIMEES.ee
          Naine
          Juhtimine
          TallinnCity