Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Millisesse restorani ei tasu minna

Eesti parimate restoranide valimist korraldava Aivar Hansoni sõnul pole olemas ühte kindlat märki, mis annaks tunnistust heast söögikohast. Küll aga on olemas mitmeid pisiasju, mis reedavad söögikoha nõrka taset.

«Esimene rusikareegel on, et kui restoranis ei ole mitte kedagi, siis ärge teie ka sinna minge. See peab paika,» rääkis Eesti paremate restoranide valmist korraldav Aivar Hanson.

Kui mujal maailmas koostatakse söögikohtade kohta erinevaid giide ja edetabeleid, siis Eestis on neid esialgu vaid kaks – 50 parima restorani ja hõbelusika konkurss. «Tegelikult oleks vaja ühte tõsiselt võetavat söögikohtade giidi nagu Rootsis on White Guide. Kui selline ka oleks, siis söögikoht, mis üheski neist kolmes ei ole, mõiste alla parim ei käi,» leidis Hanson.

Kui restorani menüü on lühike ja koosneb toorainetest, mida kasutatakse ka paljudes teistes söögikohtades, siis on asjatundja sõnul oht, et selles söögikohas ei ole midagi erilist, mille pärast seda külastada.

«Teine asi on jooginimekiri, sest suuremad alkoholitootjad teevad tubli müügitööd ja selle tulemusena on paljude kohtade veinikaardid on sellised, et nende vahel ei olegi suurt vahet,» tõdes Hanson.

«Kuna need veinid on ka hästi poes saadaval, siis tekib küsimus, et kui ma oskan ise hästi süüa teha ja saan neid samu veine endal koju ostan, siis miks ma peaksin restorani minema,» lisas ta.

Hanson soovitab olla ettevaatlik restoranidega, mis kasutavad sisseviskajat. Ta rõhutas, et ei vihja Olde Hansale, sest nende kontseptsioon on keskaegne ja see oligi selline kärarikas aeg, kus endale muud moodi tähelepanu tõmmata ei saanud.

«Tegelikult on Viru tänaval ja Raekoja platsi söögikohtadel sisseviskajad, aga see ei ole osa kontseptsioonist, vaid neil on häda, et inimesed muidu, ilma tugeva meelituseta ei taha sisse astuda,» selgitas Hanson. Asjatundja sõnul on palju väljas söömas käivatel inimestel olemas ridamisi erinevaid nippe, kuidas halba söögikohta ära tunda. Näiteks Hiina kapsa kasutamine põhilise salatimaterjalina on üks neist. Samas pole Hansoni kinnitusel olemas märki, mille järgi kindlasti hea söögikoha ära tunneks. «Siis kõik tekitaks selle märgi ja inimesed muudkui tuleksid,» lisas ta.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:Aivar HansonRestoransöögikoht
Samal teemal
MUST REEDE
Sponsoreeritud artiklid
MAJANDUS
TERVIS.POSTIMEES.EE
    LOE TERVISEPORTAALIST
    LOE TERVISEPORTAALIST
    LOE TERVISEPORTAALIST
    Viimased uudised
    Üleskutse
    Lugeja küsibKõik
    TervisKõik
    Tasub teada
    48h populaarsemad teemad
    Top kommentaarid
    Top lood
    UudisedKõik
    Katsed ja testidKõik
    Lugemissoovitus
    Aed ja koduKõik
    Gallup

    Küsitluses on osalenud  inimest
    Majandus24Kõik
    Valuutakursid
    USD
    0,801 EUR
    GBP
    1,263 EUR
    LTL
    0,29 EUR
    SEK
    0,108 EUR
    RUB
    0,017 EUR
    =
    Kursid seisuga: 27.11.2014
    POSTIMEES.eeKõik
    NaineKõik
    JuhtimineKõik
    TallinnCityKõik