Õnnetutest lastest saavad tervisega kimpus täiskasvanud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps.
Laps. Foto: Caro / Scanpix
Suurbritannias tehtud uuringust selgus, et õnnetutest lastest kasvavad suure tõenäosusega täiskasvanud, kes puuduvad haiguse tõttu tihti töölt või on täiesti töövõimetud.

Uuringus osales tuhandeid inimesi, kes kasvasid üles 1950. aastatel Šotimaal linnas nimega Aberdeen. Nendest lastest, keda õpetajad nimetasid armetuks või õnnetuks, said teistest viis korda suurema tõenäosusega kehva tervisega keskkealised, kes ei suutnud tööl käia, vahendas BBC ajakirjas British Journal of Psychiatry avaldatud raportit.

Teadlasterühma juht Max Henderson ütles, et kurvameelsust lapseeas ei saa pidada täiskasvanute kehva tervise otseseks põhjuseks, kuid see näib olevat kaasaaitav tegur.

Uuringutulemused viitavad, et see grupp inimesi võib teistest suurema tõenäosusega sattuda depressiooni ja ärevushäirete küüsi, mis on töölt puudumise ühed peamised põhjused, rääkis Henderson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles