Nõo poiss saab endale hädavajaliku funktsionaalvoodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ergo saab endale funktsionaalvoodi.
Ergo saab endale funktsionaalvoodi. Foto: TÜK Lastefond.

15aastane Ergo sai Nõo vallalt, Rootsi-Eesti Kaubanduskojalt ja TÜK Lastefondilt kokku 1155 eurot hädavajaliku funktsionaalvoodi ostuks.

«Antud juhtum on üks ideaalne koostöö näide kohaliku omavalitsuse, ettevõtjate liidu ja heategevusfondi vahel, kus on ühendatud riigi, ettevõtete ja eraisikute abikäed toetamaks abi vajavat last. Loodetavasti hakkavad sellelaadsed koostööjuhtumid muutuma igapäevaseks normkäitumiseks,» kommenteeris TÜK Lastefondi tegevjuht Agnes Männik.

Ergol on sünnikahjustuse tagajärjel raskekujuline jäsemete halvatus ja pidevad krambid. Poiss on iseseisvalt liikumisvõimetu. Samuti puudub tal kõne ning on väikelapse mõõtu. Ergo vajab ööpäevaringset hooldust ja järelevalvet.

Nõo valla kaasabil püüavad vanemad teha kõik endast oleneva, et laps saaks käia Tartus Maarja koolis, kus last arendavad tegevusterapeut ja logopeed. Ergo vanemad on hetkel töötud ja erifunktsioonidega voodi on pere jaoks liiga kallis. Funktsionaalvoodi nii sügava puudega lamavale lapsele on hädavajalik.

9. juunil toimunud perepäeval kogus Rootsi-Eesti Kaubanduskoda Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile sügava puudega laste toetuseks kokku 400 eurot. Abistajaks on ka Nõo vald 350 euroga ning TÜK Lastefond 405 euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles