Läheneb füüsilise isiku tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Maksu- ja Tolliamet tuletab meelde, et esmaspäeval, 2. juulil on füüsilise isiku tulumaksu tagastamise ja juurdemaksmise tähtaeg.

Selleks ajaks peab 2011. aasta tuludeklaratsioonide põhjal tulumaksu juurde maksma 10 173 maksumaksjat summas 5,7 miljonit eurot. Kokku kuulub 2011. aasta tuludeklaratsioonide alusel juurdemaksmisele 25,7 miljonit eurot tulumaksu, mis on võrreldes eelmise aastaga 6,3 miljoni euro võrra enam.

Maksumaksjatele, kes peavad 2011. aasta tuludeklaratsiooni alusel tulumaksu juurde maksma, saatis Maksu- ja Tolliamet teate mai lõpus. Oma maksuteadet ja isikuandmeid saab kontrollida e-maksuametis/e-tollis.

Maksu- ja Tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on igal aastal inimesi, kes jätavad tulumaksu õigel ajal tasumata. See aga tähendab inimesele kõrge määraga intresse.

«Soovitame inimestel, kellel on raskusi tulumaksukohustuse õigeaegse täitmisega, pöörduda kohalikku Maksu- ja Tolliameti teeninduskeskusesse ja sõlmida kokkulepe tulumaksu tasumise ajatamises. Sellisel juhul saab taotleda ka intressimäära vähendamist poole võrra,» rääkis Udde.

Füüsilisele isikule, kes deklareeris kasu vara võõrandamisest, ja füüsilisest isikust ettevõtjatele on tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg 1. oktoober. Selleks kuupäevaks tuleb tasuda tulumaksu 9094 deklaratsiooni alusel summas 20 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles