TAI: kanepituru uuringu andmed on oletuslikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituudi Eesti Uimastiseire keskuse juhataja Ave Talu sõnul on kanepi kasvatamise kohta käivad andmed Euroopa kanepituru uuringus oletuslikud hinnangud ja nendesse tuleb suhtuda kriitiliselt.

«Üldiselt on enamikel riikidel ebaseadusliku kanepituru, sealhulgas kanepikasvatuste, kanepi transiidi ja muu seesuguse kohta vähe andmeid ja täiesti mõistetavatel põhjustel – tegemist on ebaseadusliku tegevusega ja osa kuritegusid jääb ka avastamata,» selgitas Talu, kelle sõnul on väliseksperdid Euroopa kanepituru uuringus andmete puudumisel andnud hinnangu oma parimate teadmiste põhjal.

«Meil pole aga väga kombeks selliseid hinnanguid tõsiseltvõetavateks pidada, see tähendab lihtsalt oletamine pole meil tavaks,» rääkis Talu.

Tema sõnul on Euroopa narkoseire keskuse raamatus Eesti erinevatest riigiasutustest ning uuringutest saadud vaid andmed kanepi tarvitamisest ja näiteks konfiskeeritud narkootikumide arv, kogused, hind ja puhtus. Ülejäänu ehk andmed kanepi kasvatamise kohta on hinnangud mitte faktid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles